Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, αναζητώντας τον μίτο του μυστηρίου της «Σέχτας Επαναστατών» και των άλλων ενόπλων οργανώσεων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συγκεντρώσει νέα στοιχεία για τον τρόπο που λειτουργεί κλιμάκιο υποστήριξης των ομάδων αντάρτικου πόλης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας με την εμπλοκή τριών ατόμων, τα οποία δεν είχαν κινήσει ως τώρα τις υποψίες των Αρχών.

Οι ύποπτοι, εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ότι έχουν διασυνδέσεις και με ποινικούς που βρίσκονται σήμερα εκτός φυλακών, όπως ο Βασίλης Παλαιοκώστας, καθώς και δίαυλο επικοινωνίας με ποινικούς κρατουμένους σε σωφρονιστικά καταστήματα στην περιοχή της συμπρωτεύουσας. Τα στοιχεία φαίνεται να συγκεντρώθηκαν από αναλύσεις κλήσεων αλλά και από ευρήματα στις οπλαποθήκες του «Επαναστατικού Αγώνα», που ανακαλύφθηκαν στην Κυψέλη.

Επαφές της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχει εντοπίσει η Αστυνομία σε έξι περιπτώσεις. Κλειδί, για την πρώτη ταύτιση, αποτέλεσε το υποπολυβόλο ΜΡ-5 που βρέθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Αιγίνης 8 στην Κυψέλη. Οπως διαπιστώθηκε, κατέληξε στην Αθήνα από τη συμπρωτεύουσα αφού είχε κλαπεί στη διάρκεια ληστείας στις 25 Αυγούστου 2004 από φρουρό της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Βασιλίσσης Ολγας 95 στη Θεσσαλονίκη.

Η δεύτερη σοβαρή ένδειξη προήλθε από ένα Renault Scenic που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Αθήνα. Και αυτό είχε κλαπεί από την Ανάληψη της Θεσσαλονίκης στις 31 Αυγούστου 2007. Το ίδιο βράδυ και από τον ίδιο ιδιοκτήτη κατοικίας είχε κλαπεί ένα τζιπ Ηyundai Santa Fe, το οποίο έξι μήνες αργότερα- στις 22 Φεβρουαρίου 2008- χρησιμοποίησε η συμμορία του Βασίλη Παλαιοκώστα για να επιτεθεί σε μια χρηματαποστολή αλυσίδας σουπερμάρκετ στην περιοχή της Επανωμής. Στενή συνεργασία του 45χρονου καταζητούμενου ποινικού με τουλάχιστον δύο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν ισχυρές διασυνδέσεις με ομοϊδεάτες τους στην Αθήνα, εντοπίστηκε και στο πλαίσιο της έρευνας για την απαγωγή του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία κ. Γιώργου Μυλωνά το καλοκαίρι του 2008. Υποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και στον «Επαναστατικό Αγώνα», σύμφωνα με την Αστυνομία, ταξίδευαν συχνά στη συμπρωτεύουσα.

«Εχουμε συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία για αυτό το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης, που φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην Αθήνα και στα τελευταία αιματηρά χτυπήματα» ανέφεραν χθες αξιωματικοί, υπενθυμίζοντας ότι στη συμπρωτεύουσα λειτουργούσε και την περίοδο 1975-1995 πολυμελές «παράρτημα» του ΕΛΑ, ενώ υπήρχε και γιάφκα της 17Ν στην οποία είχαν μεταφερθεί, σε πρώτη φάση, οι ρουκέτες που είχαν κλαπεί από το Συκούριο Λαρίσης, τον Δεκέμβριο του 1989. «Είχαμε πληροφορίες ότι μετά την εξάρθρωση της 17Ν, το 2002, είχε αρχίσει πάλι να ενεργοποιούνται στη Θεσσαλονίκη άτομα που είχαν σχέση με την ένοπλη δράση και είχαν μείνει αλώβητοι από τις έρευνες της Αστυνομίας.Μέσα από τις ίδιες διεργασίες πιθανολογούμε ότι δημιουργήθηκε το 2008 το τοπικό κλιμάκιο της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς” και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει επαφή και με τη “Σέχτα Επαναστατών”».