Η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη , σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, η οποία έλαβε το χρίσμα για τον Δήμο Σαρωνικού, αποτελεί το «βαρύ» όνομα της λίστας με τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που ανακοίνωσε χθες το ΠαΣοΚ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η ανακοίνωση του πρώην υπουργού και εν ενεργεία βουλευτή κ. Εμμ. Σκουλάκη για τον Δήμο Χανίων.

Συνολικά η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων ανακοίνωσε χθες 70 ονόματα σε περιοχές όπου οι υποψηφιότητες ήταν ώριμες να δημοσιοποιηθούν, κυρίως περιπτώσεις νυν δημάρχων που διεκδικούν ξανά το χρίσμα. Επίσης, αποφάσισε τη διενέργεια προκριματικών εκλογών στους Δήμους Ζακύνθου, Λοκρών, Ορεστιάδας, Σουλίου και Φαρκαδόνας. Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν δίνει χρίσμα αλλά στήριξη στους υποψηφίους, αναδεικνύοντας έτσι τον ρόλο της αυτοδιοίκησης. «Είναι επίσης σαφές- και με αυτόν τον τρόπο διαχρονικά κινηθήκαμε- ότι το ΠαΣοΚ δεν ανακοινώνει κεντρικά στήριξη σε όλους τους δήμους της χώρας. Ο κόσμος του ΠαΣοΚ γνωρίζει, για αυτούς τους δήμους, ποιες είναι οι κινήσεις και τα πρόσωπα που εκφράζουν την αντίληψή μας για την αυτοδιοίκηση και ιδίως τη μεγάλη αλλαγή του Καλλικράτη» επισημαίνεται. Επίσης, αναφέρεται ότι ως την επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠαΣοΚ, οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξετάζονται από τον Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης.

Μια γρήγορη ανάγνωση δείχνει ότι η Επιτροπή επιχείρησε να κλείσει μέτωπα στη Β΄ Αθήνας, ανακοινώνοντας τον κ. Γ. Καπλάνη για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, τον κ. Β. Γιαννακόπουλο για την Αγία Παρασκευή, τον κ. Ν. Σαράντη για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, τον κ. Θ. Ορφανό για τον Αλιμο. Επίσης στον Δήμο Ζωγράφου η στήριξη του κόμματος δίνεται στον κ. Κ. Καλλίρη, στον Δήμο Ηλιουπόλεως στον κ. Β. Βαλασόπουλο, στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης στον κ. Ι. Κωνσταντάτο, στο Ιλιον στον κ. Ν. Ζενέτο και στην Καλλιθέα στον νυν δήμαρχο και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Κ. Ασκούνη . Στην Πετρούπολη ανακοινώθηκε ο κ. Στ. Βλάχος, στη Ν. Ιωνία ο κ. Ι. Χαραλάμπους, στον Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας ο κ. Στ. Κόντος. Τον Δήμο Παλλήνης θα διεκδικήσει με το «χρίσμα» του ΠαΣοΚ ο νυν δήμαρχος Γέρακα κ. Αθ. Ζούτσος. Στο Πέραμα ο κ. Ι. Γλύκας, στο Χαϊδάρι ο κ. Δ. Τσατσαμπάς. Επίσης, στον Δήμο ΛυκόβρυσηςΠεύκης ο κ. Ι. Θεοδωρακόπουλος , στον Δήμο Μαραθώνος ο κ. Ν. Ιωνάς, στον Δήμο Μεγαρέων ο κ. Δ. Στρατιώτης, στη Σαλαμίνα ο κ. Σπ. Σοφράς.