Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει το θέμα της ΔΕΗ, όπως έλεγε, σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο, ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, συγκαλείται αύριο ειδική κυβερνητική σύσκεψη στο γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα έλεγε η ίδια κυβερνητική πηγή, η απόσταση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα η κυβέρνηση και εκείνου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλη.

«Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν αντιληφθεί τί πρέπει να γίνει», ήταν ένα από τα σχόλια της πηγής,η οποία έκανε, επίσης, λόγο και για «τελειωμένες
νοοτροπίες».

Και κάνοντας σαφέστερες τις κυβερνητικές προθέσεις είπε ότι δεν συζητάμε το «αν», αλλά το «πως».

Η τακτική της κυβέρνησης, όπως εξήγησε, είναι ένα «μίγμα διαβούλευσης και αποφασιστικότητας», με στόχο την ανεύρεση της καλύτερης λύσης.

Η ίδια πηγή αναφέρθηκε και στο θέμα του φημολογούμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, χαρακτηρίζοντας αντιπαραγωγική την όλη συζήτηση και ως ένδειξη παθογένειας του πολιτικού διαλόγου.

Δέχθηκε, πάντως, ότι μπορεί να γίνουν συμπληρώσεις σε θέσεις κυβερνητικών στελεχών, τα οποία θα επιλέξουν να θέσουν υποψηφιότητα ως περιφερειάρχες, αλλά αυτό, όπως έλεγε, δεν συνιστά ανασχηματισμό.