* Ρfizer: Καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο φαρμακευτικός όμιλος για το β΄τριμηνο, καθώς προχώρησε σε μείωση του κόστους λειτουργίας του, ενώ παράλληλα τα έσοδά του δέχτηκαν σημαντική τονωτική ένεση από τη Wyeth. Τα έσοδα της Ρfizer ενισχύθηκαν κατά 58% στα 17,3 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα έσοδά της θα ενισχύονταν στα 16,63 δις. δολάρια το β΄ τρίμηνο. Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της Ρfizer ανέρχονται στα 62 σεντς ανά μετοχή (έναντι 48 σεντς ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο του 2009) σε υψηλότερα επίπεδα δηλαδή από τις προβλέψεις για κέρδη ανά μετοχή στα 52 σεντς.

* Ρrocter & Gamble: Κατώτερα των προσδοκιών της διοίκησης ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία καταναλωτικών ειδών, ειδών καθαρισμού και προσωπικής φροντίδας, για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Η Ρrocter & Gamble ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 12% στα 2,19 δισ. δολάρια που αντιστοιχεί σε 71 δολάρια ανά μετοχή από 2,47 δισ. δολάρια ή 80 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού της έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή στα 73 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5% στα 18,9 δισ. δολάρια.

* ΜasterCard: Καθαρά κέρδη της τάξεως των 459 εκατ. δολαρίων ή 3,49 δολαρίων ανά μετοχή ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης το διεθνές δίκτυο πιστωτικών καρτών έναντι 349 εκατ. δολαρίων ή 2,67 δολάρια ανά μετοχή στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η ΜasterCard ανακοίνωσε επίσης ότι τα καθαρά έσοδα αναρριχήθηκαν στα 1,37 δισ. δολάρια από 1,28 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν καθαρά κέρδη 3,33 δολάρια ανά μετοχή σε έσοδα 1,38 δισ. δολαρίων.

* Sanofi-Αventis: Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στον διεθνή φαρμακευτικό κλάδο καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η διεκδίκηση της Genzyme Corp. από τον γαλλικό όμιλο συνεχίζεται. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Sanofi-Αventis διατύπωσε πρόταση εξαγοράς έναντι 18,4 δισ. δολαρίων που αντιστοιχεί σε 69 δολάρια ανά μετοχή. Καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται, οι μέτοχοι της Genzyme επιδιώκουν πρόταση εξαγοράς μεγαλύτερη των 80 δολαρίων ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε 21,3 δισ. δολ. Η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις είναι μεγάλη αλλά, όπως υποστηρίζουν και οι αναλυτές, η Sanofi είναι κατά τα φαινόμενα ο μόνος υποψήφιος αγοραστής.