Διακοπή παραλαβής αιτήσεων

«Παγώνουν» μέχρι το τέλος του 2010 τα δανειοδοτικά προγράμματα του ΟΕΚ

«Παγώνουν», με απόφαση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, μέχρι το τέλος του 2010 τα προγράμματα του ΟΕΚ για την απόκτηση στέγης ή την επιδότηση ενοικίου, ανατρέποντας τον προγραμματισμό περίπου 140.000 οικογενειών. Στον «αέρα» 10.000 διακιούχοι με ήδη εγκεκριμένα δάνεια.

«Παγώνουν» μέχρι το τέλος του 2010 τα δανειοδοτικά προγράμματα του ΟΕΚ | tovima.gr

Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ του ΟΕΚ για την προσωρινή διακοπή αποδοχής αιτήσεων από νέους δικαιούχους των προγραμμάτων (για αγορά στέγης ή επιδότησης ενοικίου) του Οργανισμού, μέχρι το τέλος του 2010.

Την απόφαση Λοβέρδου δημοσιοποίησε την Τρίτη ο σύλλογος των εργαζομένων στο Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ηλ.Αθανασίου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Ημερησία, είπε ότι «η απόφαση για το πάγωμα των αιτήσεων αφήνει στον αέρα τουλάχιστον 10.000 δικαιούχους με ήδη εγκεκριμένα δάνεια» και προσέθεσε ότι δεν έχει δρομολογηθεί κάποια απόφαση για την ικανοποίηση 130.000 δικαιούχων της επιδότησης ενοικίου.

«Ο σχεδιασμός για την επιδότηση ενοικίου θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο, το θέμα είναι ότι λείπουν χρήματα», σημείωσε.

Συγκεκριμένα:

Ο ΟΕΚ προχωρά στην προσωρινή διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων από τα δανειοδοτικά προγράμματα του Οργανισμού για το διάστημα από 9 Ιουλίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2010 για τις εξής περιπτώσεις:

1) Προγράμματα που προβλέπονται από το άρθρο 31 του κανονισμού του ΟΕΚ.

2) Προγράμματα επιδότησης επιτοκίων από τον ΟΕΚ.

3) Δάνεια για αποπεράτωση ή επισκευή υφιστάμενης κατοικίας.

4) Προγράμματα χορήγησης στεγαστικού δικαιώματος του άρθρου 31 του κανονισμού του ΟΕΚ.

Παράλληλα βέβαια, αποφάσισε την ικανοποίηση δικαιούχων στις εξής περιπτώσεις που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα:

1) Από το πρόγραμμα αποπεράτωσης ή επισκευής κατοικίας, εφόσον έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση εγγραφής προσημείωσης μέχρι και τις 9 Ιουλίου 2010.

2) Από το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου, εφόσον έχει συνταχθεί τεχνική έκθεση μέχρι και τις 9 Ιουλίου.

3) Από το πρόγραμμα στεγαστικού δικαιώματος, εφόσον μέχρι τις 9 Ιουλίου έχει παραδοθεί στο δικαιούχο ο φάκελος του ακινήτου για εκτίμηση της αξίας του από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

4) από το πρόγραμμα του άρθρου 31 του κανονισμού του ΟΕΚ για όσους δικαιούχους μέχρι τις 9 Ιουλίου:

α) έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία τελική τεχνική έκθεση για σύνταξη συμβολαίου αγοράς,

β) έχει συνταχθεί αγοραπωλητήρια σύμβαση,

γ) έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία στο ακίνητο για το οποίο πρόκειται να γίνει δανειοδότησης και το οποίο πληροί τις προδιαγραφές ως προς το εμβαδόν και ο δικαιούχος έχει αποδεχθεί την αξία του, όπως αυτή έχει εκτιμηθεί από τον μηχανικό του Οργανισμού ή έχει ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του ΟΕΚ για μείωση του εμβαδού και ο δικαιούχος έχει αποδεχθεί την αξία του, όπως αυτή έχει εκτιμηθεί από τον μηχανικό του Οργανισμού και

δ) έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία που αφορά τα δάνεια ανέγερσης κατοικίας και εφόσον το ακίνητο πληροί τις προδιαγραφές.

Δάνεια αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας για τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί δόσεις, εξακολουθούν να ικανοποιούνται κανονικά, ως προς τη χορήγηση των δόσεων που απομένουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk