Σαν μανιτάρια ξεπετάγονται τον τελευταίο καιρό τα dance φεστιβάλ στην Ελλάδα και ειδικότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επειτα λοιπόν από τα ενΤechno, Global Dance και Reworks, έρχεται και ένα τέταρτο φεστιβάλ να υποσχεθεί… θετικές δονήσεις στους φίλους της χορευτικής-ηλεκτρονικής μουσικής. Ο λόγος για το 4G Festival – Τhe Gathering, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στην «Ιερά Οδό».

Με (πιθανό) σύνθημα «Clubbers όλου του κόσμου, ενωθείτε», οι φαν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε δύο σκηνές σημαντικούς εκφραστές του συγκεκριμένου μουσικού είδους. Τα καλά νέα για τους clubbers δεν σταματούν όμως εδώ. Ως και τις 15 Αυγούστου θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ. Από τις 15/8 και μετά το κόστος του εισιτηρίου θα διαμορφωθεί στα 25 ευρώ, ενώ η τιμή του στην είσοδο του φεστιβάλ θα ανέρχεται στα 35 ευρώ. Το Τechno Stage της 1605, της προσωπικής δισκογραφικής εταιρείας του Umek, θα φιλοξενηθεί για άλλη μία φορά στο νυχτερινό κέντρο «Vox» και με την επιμέλεια της ανατρεπτικής ομάδας Sabotage θα παρουσιάσει τον ίδιο τον σλοβένο σουπερστάρ, καθώς και τους δημοφιλείς d.j. Μarco Βailey, Len Faki, Lutzenkirchen, Loco & Jam, Εrphun και Μr. Statik. Παρομοίως στο Εxposure Stage και πιο συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο «Ιερά Οδός» θα εμφανιστεί η… dream team της trance: Αstrix, Μegaband (Εskimo & Void) Αstral Ρrojection, Τranswave, Μan With Νo Νame, Τalamasca, Logic Βomb, Τristan, Steve Sai. Ο Umek και η μητέρα του
Το μεγαλύτερο όνομα του φεστιβάλ είναι ο Umek. Ο σλοβένος καλλιτέχνης είναι ένας από τους πιο διάσημους d.j. σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ σημαντική είναι και η δισκογραφική παρουσία του τα δέκα τελευταία χρόνια. Γυρίζοντας την πλάτη στις ως τότε «τακτικές» της τέκνο μουσικής, αποφάσισε να υιοθετήσει ένα προσωπικό μουσικό ύφος δημιουργώντας ουσιαστικά αυτό που ονομάστηκε στη συνέχεια «σλοβενικός τέκνο ήχος». Ο ίδιος αναφέρει ότι οι πρώτες επαφές του με τη μουσική έγιναν μέσα από τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον, των Μodern Τalking, του Φάλκο, καθώς και του γιουγκοσλάβου τραγουδιστή Ντάνιελ. «Για όλα όμως φταίει η μητέρα μου» σημειώνει. «Αυτή μου αγόρασε το πρώτο μου ραδιόφωνο, το οποίο “έλιωσα” ακούγοντας ασταμάτητα μουσική».