Τους 70 έχουν φτάσει την Τετάρτη οι νεκροί στο Καράτσι ενώ μαίνονται οι αιματηρές ταραχές που πυροδότησε δολοφονία βουλευτή τη Δευτέρα στην πακιστανική μεγαλούπολη.

Αρκετά οχήματα και καταστήματα έχουν πυρποληθεί, ενώ οι Αρχές φοβούνται ότι Ταλιμπάν έχουν βρει καταφύγιο στην πόλη. Το χάος ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του βουλευτή Ράζα Χαϊντέρ, όταν ένοπλοι εμφανίστηκαν σε τζαμί στο οποίο βρισκόταν και σκότωσαν εκείνον και τους σωματοφύλακές του.

Η κυβέρνηση δείχνει τους Ταλιμπάν και μία δευτερεύουσα ομάδα ανταρτών ως υπεύθυνους για τη δολοφονία του βουλευτή, όπως αναφέρει το Reuters.

Το Καράτσι, σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κέντρο του Πακιστάν (εκτός από λιμάνι, η πόλη έχει έχει το χρηματιστήριο της χώρας και την κεντρική τράπεζα) με πληθυσμό 18 εκατομμυρίων, έχει μακρά ιστορία εθνοτικής, θρησκευτικής και αποσχιστικής βίας.

Η πόλη είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Ταλιμπάν ήδη την επαύριο της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν το Πακιστάν διακήρυξε τη συμμετοχή του στη μάχη των ΗΠΑ εναντίον της τρομοκρατίας. Με την ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων τους τελευταίους μήνες εναντίον των Ταλιμπάν στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι Αρχές ανησυχούν ότι οι αντάρτες έχουν καταφύγει στο νότο και ειδικά στο Καράτσι.