Την ικανοποίησή της για τις εγγυήσεις που έλαβε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για το θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό εξέφρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δια μέσω του προέδρου της, κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου. Έτσι, το «τριφύλλι» (ΠΑΕ και Ερασιτέχνης) άναψε με την σειρά του το «πράσινο φως» για τη νομοθετική ρύθμιση.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας «Γήπεδο Ελαιώνα» (ΓΗΠΕΛ), κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Μιχάλης Κίτσιος απέστειλαν την Τετάρτη επιστολές προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, όπου δήλωσαν ότι συναινούν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας νομοθέτησης των νέων πολεοδομικών ρυθμίσεων μετά τις έγγραφες δεσμεύσεις που έλαβαν καθώς και μετά τη δέσμευση της υπουργού ΠΕΚΑ, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, ότι η κατεδάφιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα γίνει παράλληλα με την έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», τόνισε ότι τα όσα ζήτησαν οι «πράσινοι» αναγνωρίστηκαν, εν τέλει, από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης εξαρχής ζήτησαν να εξασφαλιστούν δύο ζητήματα:

1. Η νομικά άρτια ρύθμιση στα πλαίσια των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε και των εξαγγελιών της κ. Υπουργού.

2. Η τεχνικά αξιόπιστη υλοποίηση των ρυθμίσεων, που δεν θα αφήνει περιθώρια ασυνέπειας και καθυστέρησης.

Τα δίκαια αιτήματα της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη είναι προς το συμφέρον της πόλης. Η αναγνώρισή τους, τελικά, και από τις άλλες πλευρές, βγάζει την υπόθεση από την εμπλοκή του παρελθόντος».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμος Αθηναίων, ως φορέας υλοποίησης του έργου, και έχοντας πλέον τη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων μερών θα πρέπει να ενημερώσει την υπουργό ΠΕΚΑ, αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ώστε το ζήτημα της ψήφισης της τροποποίησης του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης να μπει πλέον στην τελική του τροχιά και να κατατεθεί από την κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.