Στους «αντάρτες» του ΠαΣοΚ ρίχνει το μπαλάκι η Κουμουνδούρου, καλώντας τους να συνεννοηθούν και να διαμορφώσουν πρόταση για περιφερειάρχες και δημάρχους τους οποίους να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής, ο ΣΥΝ επιθυμεί να υπάρξουν γέφυρες με το «αριστερό ΠαΣοΚ», και αυτή τη διάσταση δίνουν και στα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως της κυρίας Σοφίας Σακοράφα (η οποία όμως ξεκαθάρισε προχθές ότι δεν ενδιαφέρεται για περιφερειάρχης, αν και εξακολουθεί να είναι «η πιο επιθυμητή επιλογή»), του προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ.Παπασπύρου ή του κ. Αλ. Μητρόπουλου . Πάντως, αν παρ΄ όλα αυτά δεν επιτευχθεί συμφωνία με πασοκογενείς στην Περιφέρεια Αττικής, έχει ήδη αρχίσει να ακούγεται σαν «λύση» το όνομα του κ. Π.Λαφαζάνη, ο οποίος θα «μπλόκαρε» το ενδεχόμενο διαφορετικών ψηφοδελτίων από δυνάμεις του χώρου, όπως ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αλ. Αλαβάνου.

Σε όλη την Ελλάδα, ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφύγουν να δώσουν στήριξη σε υποψηφίους που έχουν λάβει το χρίσμα του ΠαΣοΚ ή δεν έχουν αντικυβερνητικό πλαίσιο στο πρόγραμμά τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εκλέξουν λιγότερους δημάρχους σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2006- είχαν εκλέξει 35 δημάρχους πανελλαδικά, εκ των οποίων οκτώ σε δήμους της Αθήνας. Ο στόχος μετατοπίζεται στη συγκέντρωση υψηλών ποσοστών στους δήμους και στις περιφέρειες, όπου θα επιτευχθούν συσπειρώσεις ευρύτερων δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι, «αριστερό ΠαΣοΚ» κ.ά.). Στον Δήμο Πατρέων κερδίζει έδαφος η στήριξη του κ. Ι. Δημαρά, ο οποίος είχε κατέβει στις προηγούμενες εκλογές ως «αντάρτης» του ΠαΣοΚ και είχε λάβει ποσοστό 18%. Επίσης θεωρείται βέβαιη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Β. Οικονόμου – είχε διαγραφεί από την ΚΟ του ΠαΣοΚ αρνούμενος να ψηφίσει στη Βουλή υπέρ του μνημονίου-, ο οποίος «κατεβαίνει» υποψήφιος δήμαρχος στον Ωρωπό. Εν τω μεταξύ προχωρεί «με αξιώσεις» για το Δήμο Αρτας η στήριξη της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις από τον «αριστερό σοσιαλιστικό χώρο» – στις προηγούμενες εκλογές είχε καταγράψει ποσοστό 22%.

Επιπλέον, οι διεργασίες με τους Οικολόγους Πράσινους συνεχίζονται και ήδη στην Τρίπολη ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε συμφωνία για στήριξη υποψηφίου από τον χώρο των Οικολόγων. Επίσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον κ. Ν.Χρυσόγελο, ενώ οι Οικολόγοι θα δώσουν τη στήριξή τους στον κ. Θ. Πετράκο (ΣΥΡΙΖΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.