Σούπερ κέρδη για ΗSΒC και ΒΝΡ

Οι χαμηλότερες προβλέψεις έναντι επισφαλειών οδήγησαν σε υπερδιπλασιασμό των κερδών της τράπεζας ΗSΒC Ηoldings ΡLC για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 6,76 δισ. δολάρια από 3,35 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11,1 δισ. δολάρια από 5,02 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη προ φόρων στα 9,3 δισ. δολάρια. Η ΗSΒC ανακοίνωσε παράλληλα ότι η μονάδα της στις ΗΠΑ εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια ζημιών λόγω της έκθεσης της τράπεζας σε δάνεια υψηλού ρίσκου (subprime).

Σούπερ κέρδη για ΗSΒC και ΒΝΡ | tovima.gr

Οι χαμηλότερες προβλέψεις έναντι επισφαλειών οδήγησαν σε υπερδιπλασιασμό των κερδών της τράπεζας ΗSΒC Ηoldings ΡLC για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 6,76 δισ. δολάρια από 3,35 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11,1 δισ. δολάρια από 5,02 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη προ φόρων στα 9,3 δισ. δολάρια. Η ΗSΒC ανακοίνωσε παράλληλα ότι η μονάδα της στις ΗΠΑ εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια ζημιών λόγω της έκθεσης της τράπεζας σε δάνεια υψηλού ρίσκου (subprime). Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε, τέλος, ενδιάμεσο μέρισμα 8 σεντς ανά μετοχή, διαμορφώνοντας το συνολικό μέρισμα για το πρώτο μισό του έτους στα 16 σεντς. Οι ανακοινώσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο κατά 3,5% της τιμής της μετοχής της.

Εξάλλου, αύξηση 31% σημείωσαν τα κέρδη της ΒΝΡ Ρaribas, της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, καθώς οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το διάστημα πριν από την κατάρρευση της Lehman Βrothers. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,11 δισ. ευρώ, έναντι 1,6 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 1,61 δισ. ευρώ. Τα κέρδη της ΒΝΡ Ρaribas από τα υποκαταστήματα στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στις ΗΠΑ σημείωσαν σημαντική αύξηση, εξισορροπώντας την πτώση από τα κέρδη σε investment banking και corporate banking. Η γαλλική τράπεζα, όπως και οι ανταγωνιστικές της Deutsche Βank και Goldman Sachs Group, εμφάνισε πτώση στα έσοδα από το trading στη διάρκεια του τριμήνου, καθώς οι ανησυχίες για τα ελλείμματα επέφεραν την πτώση στις αγορές ομολόγων της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, και έπληξαν τα χρηματιστήρια. Ακόμη, η εξαγορά των παγίων στοιχείων της Fortis στη διάρκεια της κρίσης βοήθησε στην ενίσχυση των κερδών. Οι συνολικές προβλέψεις της τράπεζας από επισφαλή δάνεια υποχώρησαν 54% και διαμορφώθηκαν σε 1,08 δισ. ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο από το β΄ τρίμηνο του 2008.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk