Περισσότερες από 20 προσφορές για τη Wind

Αρκετές είναι οι μη δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες ξεπερνούν τις 20, που έλαβε η Wind Ηellas μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Ιουλίου για τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για μέρος ή και πλήρη εξαγορά της εταιρείας. Η Μorgan Stanley, η οποία ανέλαβε την όλη διαδικασία, παρέδωσε στο διοικητικό συμβούλιο της Wind Ηellas τον φάκελο με τις μη δεσμευτικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία του due diligence προκειμένου οι υποψήφιοι επενδυτές να …

Περισσότερες από 20 προσφορές για τη Wind | tovima.gr

Αρκετές είναι οι μη δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες ξεπερνούν τις 20, που έλαβε η Wind Ηellas μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Ιουλίου για τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για μέρος ή και πλήρη εξαγορά της εταιρείας.

Η Μorgan Stanley, η οποία ανέλαβε την όλη διαδικασία, παρέδωσε στο διοικητικό συμβούλιο της Wind Ηellas τον φάκελο με τις μη δεσμευτικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία του due diligence προκειμένου οι υποψήφιοι επενδυτές να μετάσχουν στις οικονομικές παρουσιάσεις της εταιρείας. Στη δεύτερη φάση της διαδικασίας θα κατατεθούν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες με βάση το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Η επιλογή της καλύτερης προσφοράς θα γίνει το αργότερο ως τις 14 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι οι ομολογιούχοι της Wind Ηellas αποδέχθηκαν την αναβολή καταβολής τόκων για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η εταιρεία.

Οι κάτοχοι του 80,6% της ονομαστικής αξίας των τίτλων ενέκριναν τη συμφωνία βάσει της οποίας «παγώνουν» οι απαιτήσεις τους για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Παράλληλα προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Κύκλοι της εταιρείας θεωρούν πως η πραγματική αξία του χρέους της Wind Ηellas είναι πολύ μικρότερη από την ονομαστική, δεδομένου ότι οι ομολογίες της εταιρείας είναι διαπραγματεύσιμες. Ειδικότερα εκτιμάται ότι μετά την τελευταία αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο και το κατέβασε σε 1,8 δισ. ευρώ, σήμερα η πραγματική αξία των ομολογιών αγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ. Οι εταιρείες Μorgan Stanley, White & Case LLΡ και Καρατζά & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία είναι σύμβουλοι του ομίλου. Οι εταιρείες Μoelis και Βingham ΜcCutcheon LLΡ έχουν προσληφθεί από την Επιτροπή των Ομολογιούχων ως οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι αντίστοιχα. Επίσης η εταιρεία Αllen & Οvery LLΡ είναι νομικοί σύμβουλοι των πιστωτών της Ανώτατης Ανακυκλούμενης Δανειακής Σύμβασης (RCF).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk