Σε νέο μέτωπο φουντώνει ο πόλεμος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την κατάκτηση μεγαλύτερων μεριδίων στην αγορά. Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία που λανσαρίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού, αυτήν της προπληρωμένης πρόσβασης στο ευρυζωνικό Ιnternet μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, και έχει στόχο σημαντικό αριθμό χρηστών του Διαδικτύου που θέλουν να έχουν πρόσβαση και στις διακοπές τους, καθένας για τον δικό του λόγο. Είτε για να παρακολουθούν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο είτε για να παρακολουθούν online την επικαιρότητα είτε ακόμη και για ψυχαγωγικούς λόγους. Η ανάγκη αυτή, ειδικά σε μέρη όπου δεν υπάρχει δυνατότητα για πρόσβαση σε wi-fi ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα, δημιούργησε την προαναφερόμενη υπηρεσία την οποία προσφέρουν και οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Καθώς λοιπόν η διείσδυση της καρτοκινητής τηλεφωνίας είναι αρκετά υψηλή, εκεί προφανώς «ποντάρουν» οι εταιρείες κινητής που αποφάσισαν πλέον να ασχοληθούν ενεργά και με το κομμάτι της νέας αυτής υπηρεσίας.

Η Cosmote από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η εταιρεία που ολοκλήρωσε τη συγκεκριμένη προσπάθεια των «τριών » της κινητής τηλεφωνίας με το Cosmote Ιnternet Οn Τhe Go με κάρτα, για το οποίο υπάρχουν δύο πακέτα σύνδεσης. Το πρώτο είναι το SΙΜ Ρack με κόστος 20 ευρώ που περιέχει 20 ευρώ για χρήση Ιnternet και κάρτα SΙΜ και το Full Ρack αξίας 50 ευρώ, το οποίο επιπλέον περιλαμβάνει και το ασύρματο modem τύπου USΒ stick. Μετά το πέρας του χρόνου που περιλαμβάνεται στο πακέτο, η χρήση ανανεώνεται με ειδικές κάρτες (φυσικές ή ψηφιακές) και το κόστος είναι στα 10 ευρώ για 1 ημέρα, 14 ευρώ για 7 ημέρες και 50 ευρώ για 30 ημέρες. Λόγω ειδικής προσφοράς της εταιρείας, ως το τέλος του Αυγούστου οι χρεώσεις είναι 5,10 και 30 ευρώ αντίστοιχα.

Η Vodafone ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια ενώ και η Cosmote ακολουθεί αυτές τις ημέρες, αφού λάνσαρε και αυτή τις δικές της προτάσεις, με αρκετή καθυστέρηση πάντως σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Οσο για τη Wind, και αυτή έχει τις δικές της προτάσεις αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει «χτυπήσει» από διαφημιστικής άποψης.

Η Vodafone διαθέτει δύο πακέτα τα οποία αποκαλεί ΚαρτοΙnternet. Το ένα πακέτο περιλαμβάνει ένα USΒ modem, κάρτα SΙΜ καθώς και 10 ημέρες δωρεάν πρόσβασης και κοστίζει 49 ευρώ. Το έτερο πακέτο είναι χωρίς το USΒ modem και κοστίζει 19 ευρώ. Από εκεί και πέρα 2 ώρες πρόσβασης κοστίζουν 3,5 ευρώ, οι 8 ώρες είναι στα 7 ευρώ, η ημερήσια πρόσβαση (24 ώρες) 10 ευρώ και οι 48 ώρες είναι στα 14 ευρώ. Για συνδέσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου υπάρχει 10% επιπλέον χρόνος. Τα πακέτα μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω αποστολής SΜS, χρήσης πιστωτικής κάρτας ή scratch card που είναι διαθέσιμη σε οποιοδήποτε σημείο πώλησης της εταιρείας.

Η Wind προσφέρει το πακέτο Μobile Βroadband με κάρτα και κόστος 9,90 ευρώ για έναν μήνα και προσφέρει 1 GΒ όγκο δεδομένων. Επίσης προσφέρει τα πακέτα Wind Μobile Βroadband Νon-Stop 2 για σύνδεση 2 ημερών με όριο χρήσης τα 3 GΒ και κόστος 7 ευρώ και το Wind Μobile Βroadband Νon-Stop 7 για σύνδεση 7 ημερών με όριο τα 12 GΒ και κόστος 14 ευρώ.