Στόχος η ανάπτυξη

Λούκα Κατσέλη «Το χρήμα θα αρχίσει να ρέει από το Σεπτέμβριο»

Την εκτίμηση ότι από τον Σεπτέμβριο η ρευστότητα στην αγορά θα αυξηθεί σημαντικά εξέφρασε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Ανέφερε, δε, ότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει φθάσει στο 8,5%, ενώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει αγγίξει το 12%. Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι στόχο της κυβέρνησης αποτελεί να μην είναι η κατανάλωση η ατμομηχανή της χώρας, αλλά η ανάπτυξη και οι εξαγωγές. Αναφερόμενη, δε, στο θέμα της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι «το αντιμετωπίζουμε όλοι με ευαισθησία».

<b>Λούκα Κατσέλη </b> «Το χρήμα θα αρχίσει να ρέει από το Σεπτέμβριο» | tovima.gr

Την εκτίμηση ότι από τον Σεπτέμβριο η ρευστότητα στην αγορά θα αυξηθεί σημαντικά εξέφρασε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Ανέφερε, δε, ότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει φθάσει στο 8,5%, ενώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει αγγίξει το 12%. Αναφερόμενη, δε, στο θέμα της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι «το αντιμετωπίζουμε όλοι με ευαισθησία».

Μιλώντας στη ΝΕΤ, σήμερα το πρωί, Τρίτη, η Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης αποτελεί να μην είναι η κατανάλωση η ατμομηχανή της χώρας, αλλά η ανάπτυξη και οι εξαγωγές.

«Η Ελλάδα είναι σαν τον Γκιούλιβερ. Πρέπει να κόψει όλα τα μικρά κορδονάκια που την κρατούν στη γη» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Οικονομίας και σημείωσε ότι το θαύμα όσο δύσκολο κι αν είναι θα γίνει.

Η υπουργός Οικονομίας επισήμανε πως η χώρα πρέπει να γίνει φιλική στις επενδύσεις και να μην «υδρώνει κάποιος να ανοίξει μια επιχείρηση».

Η κ. Κατσέλη παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα στην αγορά, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι από τον Σεπτέμβριο το χρήμα θα αρχίσει να ρέει.

Παρέθεσε τα στοιχεία, αναφέροντας ότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει φθάσει στο 8,53% και ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αγγίξει το 12%, θεωρώντας απολύτως υλοποιήσιμο το στόχο του 15% έως το τέλος του έτους. Επίσης, παρατήρησε πως ήδη έχουν δοθεί 4,5 δισ. ευρώ και υπάρχουν 55 εγκρίσεις έργων.

Η κ. Κατσέλη προανήγγειλε νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρίες, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, για το θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων τόνισε πως η πρώτη της εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει μια συνολική μείωση της τάξης του 20% έως 25% στις τιμές των φαρμάκων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk