Αυγουστιάτικο πάρτι στις αγορές

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε για τα περισσότερα χρηματιστήρια του πλανήτη ο Αύγουστος, καθώς οι αγορές συνέχισαν την ανοδική πορεία τους στον απόηχο των υψηλών επιδόσεων του Ιουλίου. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ωθήθηκαν σε νέα υψηλά τριμήνου από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα ιδιαίτερα των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Η ΗSΒC και η ΒΝΡ Ρaribas ανακοίνωσαν ισχυρή κερδοφορία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και έδωσαν το έναυσμα για την ανοδική δυναμική που καταγράφηκε εκτός από την Ευρώπη και στην αμερικανική αγορά.

Αυγουστιάτικο πάρτι στις αγορές | tovima.gr

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε για τα περισσότερα χρηματιστήρια του πλανήτη ο Αύγουστος, καθώς οι αγορές συνέχισαν την ανοδική πορεία τους στον απόηχο των υψηλών επιδόσεων του Ιουλίου.

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ωθήθηκαν σε νέα υψηλά τριμήνου από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα ιδιαίτερα των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Η ΗSΒC και η ΒΝΡ Ρaribas ανακοίνωσαν ισχυρή κερδοφορία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και έδωσαν το έναυσμα για την ανοδική δυναμική που καταγράφηκε εκτός από την Ευρώπη και στην αμερικανική αγορά.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε άνοδο 3,85% επωφελούμενο από τις ευνοϊκές συνθήκες στις διεθνείς αγορές.

Την αγοραστική διάθεση τόνωσε ακόμη περισσότερο η προσδοκία υλοποίησης των φημολογούμενων τραπεζικών deals. Παράλληλα οι επικείμενες αποκρατικοποιήσεις τονώνουν την αγοραστική διάθεση και οι επενδυτές επισπεύδουν τις κινήσεις τους ώστε να είναι εγκαίρως τοποθετημένοι στην εγχώρια αγορά. Αλλωστε η αντιμετώπιση της κρίσης και η έξοδος από αυτήν υπαγορεύουν τον σχηματισμό ισχυρότερων ομίλων,

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk