Ειδήσεις
Μέσα από τις κόντρες στη Βουλή βγαίνουν και ειδήσεις. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης (σκίτσο) απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ανέφερε ότι ο μισθός του κ. Π. Χριστοδούλου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είναι 7.000 ευρώ μεικτά, τη στιγμή που ο προκάτοχός του κ. Σπ. Παπανικολάου έπαιρνε 12.000 ευρώ μεικτά.

Τον ξέχασαν…
Μήνα με τον μήνα το κτίριο του πάλαι ποτέ (πανίσχυρου) υπουργείου Εμπορίου αδειάζει. Λίγο ακόμη και θα μοιάζει με «μνημείο» της μεταπολεμικής ελληνικής οικονομικής ιστορίας. Από τον περασμένο Δεκέμβριο ως τώρα έφυγαν λόγω συνταξιοδότησης περί τους 100 υπαλλήλους, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου να έχουν πλήρως αποδιαρθρωθεί.

* * *
Και φυσικά παραμένει σε εκκρεμότητα η δημιουργία της λεγόμενης αντιμονοπωλιακής διεύθυνσης, δεδομένου ότι απαιτείται η μετάταξη 30 υπαλλήλωνπου δεν έχει γίνει ακόμη- καθώς επίσης και του νέου οργανισμού λειτουργίας.

* * *
Και όλα αυτά σε μια περίοδο ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών στην εποπτεία της αγοράς. Αυτός όμως που- εκτός των άλλων- επιτελεί άψογα τα καθήκοντά του είναι ο (ξεχασμένος) από τη «Νέα Διακυβέρνηση» ειδικός γραμματέας, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς κ. Γ. Στεργίου.

* * *
Είχε τοποθετηθεί από τον πρώην υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη και έχει… ξεμείνει στον πρώτο όροφο του κτιρίου και περιμένει στωικά την αντικατάστασή του. Λίγους μήνες ακόμη και η υπομονή του θα μπορεί να χαρακτηριστεί και «ιώβειος»… Δεν τη ρώτησαν
Διχογνωμία επικρατεί στον Οργανισμό Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) μεταξύ του προέδρου του Οργανισμού κ. Α. Χολέβα και της διευθύνουσας συμβούλου κυρίας Αθανασίας Ροντογιάννη.

* * *
«Μήλον της Εριδος» η ενημέρωση που εστάλη την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 σχετικά με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του προέδρου του ΟΠΕ και του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Ν. Κανελλόπουλου , με στόχο τη δημιουργία συνεργιών για την προβολή του τουρισμού και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων αντίστοιχα.

* * *
Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΠΕ, ωστόσο, προέβη χθες σε διευκρινίσεις, επισημαίνοντας ότι η αρχική ενημέρωση εξεδόθη χωρίς την απαραίτητη έγκριση, καθώς η συμφωνία από την πλευρά του ΟΠΕ δεν υπεγράφη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του Οργανισμού, τον διευθύνοντα σύμβουλο, δηλαδή από την ίδια. * * *
Προσθέτει μάλιστα ότι για να ισχύει η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί και να υπογραφεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ σημειώνει ότι το θέμα θα τεθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕ. Ζημιές
Στα 11,3 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η (προσωρινή) ζημιά της κατασκευαστικής εταιρείας Βιοτέρ από την απώλεια κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ακίνητο του ΦΙΞ. Η εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη από τον κύριο του έργου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην πρόοδο των εργασιών.

* * *
Η εισηγμένη αναφέρει ότι η παραπάνω ζημιά προέκυψε από την πληρωμή των εγγυητικών επιστολών. Επισημαίνει όμως ότι τα 11,3 εκατ. ευρώ δεν θα βαρύνουν τα αποτελέσματα της παρούσας χρήσης, αλλά θα καταχωριστούν στον λογαριασμό «επίδικες απαιτήσεις», ως την οριστική επίλυση του θέματος στη Δικαιοσύνη.