Σε φυλάκιση 30 ημερών, που θα την εκτίσει σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης από ναρκωτικά και αλκοόλ, στην Καλιφόρνια, καταδικάστηκε ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν που είχε κατηγορηθεί ότι επιτέθηκε στη σύζυγό του τα περασμένα Χριστούγεννα.

Με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις εισαγγελικές αρχές του Άσπεν, ο Σιν πήρε τρίμηνη αναστολή της ποινής, κατά τη διάρκεια της οποίας απαγορεύεται να καταναλώσει οποιουδήποτε είδους φάρμακο (εκτός εάν έχει συνταγή γιατρού) ή να πιει υπερβολικές ποσότητες αλκοολούχων.

Υποχρεούται επίσης να παρακολουθήσει 36 ώρες μαθημάτων διαχείρισης θυμού.

Ο δικαστής Τζέιμς Σ. Μπόιντ τού επέβαλε φυλάκιση 30 ημερών με αναστολή, αρκεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, ο 44χρονος Σιν παρέμεινε σιωπηλός, εκτός απ’ όταν ρωτήθηκε από το δικαστή εάν δηλώνει αθώος ή ένοχος, οπότε απάντησε: «Ένοχος κατά το κατηγορητήριο, κύριε πρόεδρε».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη δίκη, ο ηθοποιός ανέφερε ότι είναι «ευγνώμων» στο δικαστήριο, ότι «ανυπομονεί» να εφαρμόσει την απόφαση και «να συνεχίσει τη ζωή του».

Ο Σιν είχε συλληφθεί τα Χριστούγεννα του 2009 όταν η τρίτη σύζυγός του, Μπρουκ Μίλερ, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο σύζυγός της απείλησε να την σκοτώσει με ένα μαχαίρι.