Αυξάνονται οι ανησυχίες για τους επιζώντες από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες που πλήττουν το βορειοδυτικό Πακιστάν, καθώς κρούσματα χολέρας και διάρροιας έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους χιλιάδες αστέγους, ενώ ελλείψεις παρατηρούνται σε τρόφιμα και νερό.

Πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των χειρότερων πλημμυρών που έχει γνωρίσει το Πακιστάν, ενώ περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο έχουν πληγεί, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πληροφόρησης της επαρχίας Κιμπέρ Πακτουνκάβα, Μιάν Ιφτικάρ Χουσάιν.

«Οι πλημμύρες έχουν εκτοπίσει 500.000 ανθρώπους και έχουν πληγεί περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο στην επαρχία Κιμπέρ Πακτουνκάβα στα βορειοδυτικά της χώρας» σημείωσε ο πακιστανός υπουργός.

Στο μεταξύ περίπου 1.500 άνθρωποι μπορεί να έχουν χάσει την ζωή τους από τις πλημμύρες οι οποίες προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που οφείλονται στους μουσώνες στο Πακιστάν.

«Έχουμε καταγράψει 774 θανάτους αλλά ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τις πλημμύρες βρίσκεται ανάμεσα στους 1200 και στους 1500» δήλωσε ακόμη ο υπουργός Πληροφόρησης της επαρχίας Κιμπέρ Πακτουνκάβα, Μιάν Ιφτικάρ Χουσάιν.

«129 άνθρωποι αγνοούνται» πρόσθεσε ο υπουργός κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στην Πεσαβάρ.