Η Ηπειρος του Βασίλη Καζάκου στο Μονοδένδρι (7 Αυγούστου 2010-31 Ιανουαρίου 2011)

Στην έκθεση, την οποία επιμελείται η Λουΐζα Καραπιδάκη, θα παρουσιαστούν έργα χαρακτικής και ζωγραφικής του καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, που είναι εμπνευσμένα από την Ήπειρο.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου του Ριζαρείου Ιδρύματος θα εγκαινιαστεί στις 7 Αυγούστου 2010 η εικαστική έκθεση: «Η Ήπειρος μέσα από το έργο του Βασίλη Καζάκου». Στην έκθεση, την οποία επιμελείται η Λουΐζα Καραπιδάκη, θα παρουσιαστούν έργα χαρακτικής και ζωγραφικής του Βασίλη Καζάκου, εικαστικού, καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, που είναι εμπνευσμένα από την Ήπειρο. Η Ήπειρος πρωτοστατεί στο έργο του Βασίλη Καζάκου, άλλωστε και ο ίδιος έλεγε: «Η πιο σημαντική έμπνευση είναι τα βιώματά μου από τον τόπο καταγωγής μου, τα Γιάννενα». Η έκθεση είναι χωρισμένη σε ενότητες:

Ι) Η μνήμη και η εμπειρία:

Τα έντονα σε εμπειρίες παιδικά χρόνια, τα παιχνίδια, η αθωότητα, οι παρέες, τα όνειρα και οι προσδοκίες… τον ενέπνευσαν για μία σειρά έργων όπως τα Λούνα πάρκ, ο Καραγκιόζης και τα ποδηλατάδικα, που τον απασχόλησαν για 20 ολόκληρα χρόνια.

2) Το τοπίο των Ιωαννίνων

Το τοπίο της πόλεως των Ιωαννίνων, βαθειά ριζωμένο στην ψυχή του, τον ακολουθούσε σε όλη του την πορεία. Με την προσωπική του γραφή το αποτύπωνε ονειρικά ή ρεαλιστικά, παραστατικά ή σχηματικά.

3) Τα βιώματα απ’ τα Ζαγόρια

Η περιοδική διαμονή του στα Ζαγόρια τον ενέπνευσε για μια σειρά από τοπιογραφίες. Αυτή η σειρά των αφηγηματικών σχεδίων του Καζάκου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

4) Τοιχογραφίες Ασπραγγέλων

Επίσης για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν τα αθίβολα που σχεδίασε ο Βασίλης Καζάκος για την εικονογράφιση ναού στους Ασπραγγέλους Ζαγορίων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2011.

Το Μονοδένδρι είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά και πιο ανεπτυγμένα τουριστικά Ζαγοροχώρια και απέχει από τα Ιωάννινα 38 χλμ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk