Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από την επίθεση που εξαπολύεται εναντίον του από το ΠαΣοΚ και κυρίως από το γεγονός ότι είναι πρωταγωνιστής της αρνητικής δημοσιότητας για τη ΝΔ. Θεωρεί, όπως φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί σε τακτικούς συνομιλητές του, ότι πλέον αποτελεί τον κεντρικό στόχο του ΠαΣοΚ για να τον πλήξουν, ενώ έχει αναφέρει ότι η κυβέρνηση θέλει την πολιτική του εξόντωση.

Το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα, μετά τις τελευταίες αποδράσεις του στο Αιγαίο και στο εξωτερικό, και τις τελευταίες ημέρες έχει συναντήσει αρκετούς βουλευτές (και πρώην υπουργούς), αλλά και στελέχη. «Δεν δραστηριοποιείται» λένε οι συνομιλητές του, που θεωρούν ότι αυτή η εμμονή στη στοχοποίησή του «αποπροσανατολίζει τη δημόσια συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που έχει η χώρα».

Δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία και δεν υπάρχει διάθεση μέχρι στιγμής να παραστεί, αν προχωρήσει. Είναι ικανοποιημένος από τη στάση της ΝΔ το τελευταίο διάστημα και ειδικά από το γεγονός ότι έχει σκληρύνει τη γραμμή της, ειδικά στο θέμα της Μονής Βατοπαιδίου, όπου, όπως σημειώνουν βουλευτές που συνομίλησαν μαζί του, «ευτυχώς επεκράτησαν οι φρόνιμες φωνές, αν και υπάρχουν ορισμένοι που βλέπουν φαντάσματα», ενώ διευκρίνιζαν ότι «από τη σύγκρουση και απαξίωση του Καραμανλή, μόνο χαμένη θα είναι η ΝΔ».

Πώς απαντά στα σενάρια που τον εμφανίζουν να θέλει να διαδραματίσει ξανά ρυθμιστικό ρόλο; Χαμογελάει και λέει ότι δεν έχουν καμία βάση, ενώ αγνοεί όσα στελέχη της ΝΔ τον επικρίνουν και ζητούν να παρέμβει. «Αγνόησέ τους» είπε προσφάτως σε πολιτικό του φίλο. Πότε θα μιλήσει; Ολα θα εξεταστούν εκ νέου από τις αρχές φθινοπώρου, όταν ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να γίνει η δημόσια τοποθέτησή του. Εξάλλου δεν θέλει να εμφανιστεί ότι υποκύπτει σε πιέσεις, αν και όσο τοποθετείται αυξάνεται η καχυποψία μεταξύ «σαμαρικών» και «καραμανλικών».