Ιδιοκτήτες φορτηγών – βυτιοφόρων αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων

Μετά το τέλος της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας τους. Ο πρόεδρος του συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών, κ.Τζωρτζάτος διάβασε το ψήφισμα της συνέλευσης, όπου μεταξύ άλλων σημείωνεται ότι η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία. Παράλληλα η τροφοδοσία της αγοράς με υγρά καύσιμα και προϊόντα συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Την αναστολή της απεργίας αποφάσισαν, με οριακή πλειοψηφία, οι ιδιοκτήτες φορτηγών στην έκτακτη γενική συνέλευσή τους την Κυριακή «με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί» από την κινητοποίηση.

Οι ιδιοκτήτες υπογράμμισαν ότι περιμένουν από την κυβέρνηση να άρει την επίταξη και προειδοποιούν ότι θα επιστρέψουν στις κινητοποιήσεις εάν το υπουργείο «αθετήσει τις δεσμεύσεις του».

Οι μεταφορείς θα επιστρέψουν πίσω από το τιμόνι από αύριο, ενώ ήδη ομαλοποιείται η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων. Η αγορά έχει αρχίσει να τροφοδοτείται σταδιακά με καύσιμα από ιδιωτικά, επιταγμένα βυτιοφόρα, καθώς και τα βυτιοφόρα του στρατού.

Ήδη σχετική ομαλοποίηση παρατηρείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Aρκετά πρατήρια βενζίνης στην Αττική εφοδιάστηκαν με καύσιμα και υπήρξε λιγότερη ταλαιπωρία για τους οδηγούς. Στο νομό Θεσσαλονίκης μέχρι το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των περισσότερων πρατηρίων καυσίμων με βενζίνη.

Το πρώτο «φως» στην άκρη του τούνελ φαίνεται ότι εμφανίστηκε μετά την συμβιβαστική πρόταση που κατατλεθηκε για αναστολή της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και ταυτόχρονα άρση της επίταξης.

Την πρόταση αυτή υιοθέτησαν οι απεργοί και αργότερα την αποδέχθηκε και υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά των απεργών ότι δεν προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk