ΦΕΕΕΤΑ…
Τη διαφήμιση με τον τυροκόμο θυμίζουν η λειτουργία του τελωνείου στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και η διεκπεραίωση στα εμπορεύματα που εισάγονται στη χώρα μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ). Οι κύριοι που εργάζονται στα ΕΛΤΑ εκτελωνίζουν τα προϊόντα που παραλαμβάνουν με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα. Ετσι, μια κούτα μπορεί να έρχεται από την άλλη άκρη του κόσμου μέσα σε τρεις ημέρες και να χρειάζεται 30 ημέρες για να διανύσει μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων, από τα Σπάτα στο κέντρο της Αθήνας… Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις ιδιωτικές εταιρείες.

Αυτές σε λίγες ώρες έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία.

vvv
Ετσι το Δημόσιο σε μία περίοδο που στην κυριολεξία «καίγεται» για έσοδα καθυστερεί να εισπράξει βεβαιωμένους φόρους (ΦΠΑ, δασμούς), τους οποίους οι έμποροι επιθυμούν να πληρώσουν άμεσα για να κάνουν τη δουλειά τους. Το θέμα γνωστοποιήθηκε από τη στήλη στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλο (σκίτσο), ο οποίος δήλωσε ενήμερος και υποστήριξε ότι θα το επιλύσει άμεσα. Για να δούμε… Ελπίζουμε να καταφέρει να λυθεί στη διάρκεια της θητείας τού… νυν υπουργού Οικονομικών.

Υ.Γ. Η στήλη έχει αναφερθεί στο θέμα και επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη και επί Ι. Παπαθανασίου.

«ΚΑΓΚΕΛΟ» Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ…
Πυκνώνουν οι φήμες και οι πληροφορίες για την άνεση, τον «αέρα» και ενίοτε το θράσος με το οποίο απευθύνονται τα στελέχη της τρόικας σε προέδρους ΔΕΚΟ, γενικούς γραμματείς υπουργείων ακόμη και σε υπουργούς. Το τελευταίο κρούσμα εκδηλώθηκε την εβδομάδα που πέρασε στα γραφεία δύο διοικητών ΔΕΚΟ.

vvv
Πληροφοριοδότες της στήλης μάς ανέφεραν ότι η κυρία, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, η οποία τύγχανε άριστη γνώστης της ελληνικής ( «σαν να ήταν η μητρική της γλώσσα » είπαν αυτήκοοι μάρτυρες) απευθυνόταν στους διοικητές με σκαιότατο τρόπο και επαναλάμβανε στερεότυπα τη φράση « η χώρας σας πρέπει », ζητώντας να εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα το μνημόνιο. Μας πληροφορούν δε, ότι σε μία από τις συναντήσεις της περασμένης εβδομάδας δεν επέτρεψε καν στον διοικητή της ΔΕΚΟ να της απαντήσει. Απλά τον πληροφόρησε ότι μπορεί αν θέλει να τηλεφωνήσει στα στελέχη της τρόικας σε περίπτωση που έχει απορίες (!).

«Κάγκελο» ο διοικητής…

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΝΑ
«Δεν είμαι δογματική,θα εξετάσω τι επιπτώσεις θα έχει στην ατμόσφαιρα η πετρελαιοκίνηση των αυτοκινήτων και το φθινόπωρο θα δώσω την απάντησή μου » φέρεται να είπε η υπουργός ΠΕΚΑ κυρία Τίνα Μπιρμπίλη όταν ρωτήθηκε για το φλέγον θέμα. Μαθαίνουμε ότι η απάντησή της θα κριθεί από τα μικροσωματίδια που εκπέμπει ο πετρελαιοκινητήρας στην ατμόσφαιρα. Καταλαβαίνεται ότι πολλοί που περιμένουν να κάνουν χρυσές δουλειές πουλώντας πετρελαιοκίνητα οχήματα έχουν μεγάλο χτυποκάρδι με αφορμή τα μικροσωματίδια.

ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ
«Κύριε υπουργέ, εμείς δεν πουλάμε καμία μονάδα της ΔΕΗ ούτε σήμερα ούτε αύριο ούτε ποτέ. Να το πείτε αυτό στους κοινοτικούς που σας το ζήτησαν». Ετσι ακριβώς ξεκίνησαν την κουβέντα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου πριν καλά-καλά πουν καλησπέρα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που τον είδαν στο γραφείο του.

vvv
«Μα δεν μου έχει ζητήσει κανείς κάτι τέτοιο με επίσημο έγγραφό του » τούς είπε ο υπουργός και οι συνδικαλιστές αναθάρρησαν: «δηλαδή δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα; Τζάμπα ήρθαμε; », και ο κ. Παπακωνσταντίνου τούς απάντησε: « Δεν μας το έχουν ζητήσει… μέχρι σήμερα ».

vvv
Αυτό το «μέχρι σήμερα» λειτούργησε σαν την άνω τελεία στο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη «στο περιγιάλι». Αλλαξε όλο το νόημα της κουβέντας και έκτοτε κρατά σε αναμμένα κάρβουνα τους συνδικαλιστές.