Γεμάτη «Αΐντα»
Τα μάρμαρα του Ηρωδείου «έβγαζαν φωτιές» το προηγούμενο weekend του μεγάλου καύσωνα και ενώ η ανταγωνιστική Επίδαυρος φιλοξενούσε τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη όπου σημειώθηκε παρέλαση διασημοτήτων. Παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες, ωστόσο, οι άνθρωποι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κατέγραψαν στο ενεργητικό τους μια επιτυχία:

να γεμίσουν απ΄ άκρου εις άκρον το θέατρο

την Παρασκευή και το Σάββατο στις δύο πρώτες παραστάσεις της «Αΐντα» του Βέρντι. Ηταν, πράγματι, εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου για να παρακολουθήσει την παράσταση με την Τιτσιάνα Καρούζο στον ομώνυμο ρόλο και τον Λουκά Καρυτινό στο πόντιουμ να διευθύνει την ορχήστρα της ΕΛΣ. Στις πρώτες θέσεις του κοινού βρέθηκαν τη βραδιά της πρεμιέρας ο πρόεδρος της ΕΛΣ Νίκος Μουρκογιάννης και ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ- χορηγού της παράστασης- Ιωάννης Σπανουδάκης με τη σύζυγό του, Χριστιάνα, ενώ οι πολιτικοί προτίμησαν άλλες ημέρες για να δώσουν το «παρών». Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας παρακολούθησε την παράσταση της δεύτερης ημέρας (πληρώνοντας τα εισιτήριά του), ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Πέτρος Ευθυμίου βρέθηκαν στο Ηρώδειο την περασμένη Τετάρτη στην τελευταία παράσταση που αναβίωσε το ιστορικό ανέβασμα της όπερας του 1991 σε σκηνοθεσία Ντίνου Γιαννόπουλου. Τσόκλης στην Ανδρο

Ενα ταξίδι στην Ανδρο δεν προσφέρεται μόνο για να απολαύσει κανείς τις ομορφιές του υπέροχου κυκλαδίτικου νησιού αλλά και να πάρει ανάσες από τέχνη. Μία ακόμη έκθεση προστέθηκε στα όσα υπόσχεται το νησί. Ο λόγος για την αναδρομική του Κώστα Τσόκλη που από το προπερασμένο Σάββατο γεμίζει τις αίθουσες και τους τοίχους του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως. Εργα του καλλιτέχνη από όλη την πορεία του συνοδευόμενα από γραπτό (η αυτοβιογραφία του) και προφορικό (video-προβολές) λόγο αποτελούν το υλικό της έκθεσης που επιμελήθηκε η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Ιδρύματος Κυδωνιέως. Η έκθεση «1930 Τsoclis 2010…» που συμπίπτει με τα 80 χρόνια του καλλιτέχνη θα διαρκέσει ως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Ιδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως Διεύθυνση:Χώρα Τηλέφωνο: +302282024598.Από24/07 ως 26/09.Ωρες:Καθημερινά 10.00-13.30,18.30-21.30,εκτός Τρίτης.

Ολα για τον Μαρκ

Τι και αν γενικό black out βύθισε στο σκοτάδι το κομβικότερο σημείο της Μυκόνου, δηλαδή τα γραφικά Ματογιάννια, το βράδυ του Σαββάτου; Οι πιστές του αμερικανού σχεδιαστή Μarc Jacobs δεν διανοήθηκαν να εγκαταλείψουν το πόστο τους, δηλαδή το κατάστημα του νησιού όπου τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα παρουσιαζόταν η (οικονομική) σειρά του μετρ Μarc by Μarc Jacobs σηματοδοτώντας ένα από τα μυκονιάτικα happenings του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Παρέμειναν εκεί ώσπου να ξαναέρθει το ρεύμα και να φωτίσει ευτυχή πρόσωπα που θα μπορούσαν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την άκρως αγχολυτική διαδικασία του shopping. Μεταξύ αυτών οι κυρίες Μαίρη Φιξ, Μπέτα Γκαβέλο, Γιασμίν Οικονομοπούλου, Μαρία Χατζηστεφανή και άλλες.