Την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος στη συνέχεια, αρκεί να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος συμμετοχής στους παίκτες που ενσωματώθηκαν αργά στην ομάδα, εξέφρασε ο Εβαλντ Λίνεν. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στην απόδοση του Ριέρα, στις νέες μεταγραφές, αλλά και στα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας.

«Πήραν χρόνο συμμετοχής παίκτες που ενσωματώθηκαν αργά στην προετοιμασία, όπως οι διεθνείς, ο Ιμπαγάσα και ο Ριέρα. Είναι εμφανές ότι θέλουν ακόμα χρόνο. Δεν μπορούσα να τους αφήσω να παίξουν περισσότερο με τόσες λίγες προπονήσεις».

Όσο για τον Ριέρα, ήταν άμεσος:

«Τι παραπάνω περιμένατε; Είχε κάνει μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα. Πριν έρθει στον Ολυμπιακό, έκανε για δύο εβδομάδες προπονήσεις με τη Λίβερπουλ, μόνο μία φορά, όμως, την ημέρα, ενώ το τετραήμερο που διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις, απείχε από αυτές για να μην τραυματιστεί και χαλάσει η μεταγραφή. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα από εκείνον σήμερα».

Ο Γερμανός αναφέρθηκε και στον επαναληπτικό με την Μακάμπι:

«Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτό που έγινε στο Γ. Καραϊσκάκης. Αρκετά επικίνδυνο βέβαια, επειδή έχουμε πλεονέκτημα μόλις ενός γκολ. Για να προκριθεί όμως, η Μακάμπι πρέπει να σκοράρει, άρα θα ανοιχτεί και θα μας δώσει σίγουρα χώρους. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα παίξει ο Μιραλάς. Για τις επόμενες θέσεις θα αποφασίσουμε όταν έρθει η ώρα».

Για το πρόβλημα που παρουσιάζει η ομάδα στο γκολ, τόνισε:

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα στο γκολ. Ο Κώστας για παράδειγμα, ήταν ανέτοιμος στην αρχή της προετοιμασίας. Επιπλέον, επιθετικός για μένα δεν είναι αυτός που κάθεται στην κορυφή, αλλά και εκείνος που σκοράρει από τα πλάγια, όπως συνέβη με τον Ρόμενταλ».

Για την ενίσχυση της ομάδας, υπογράμμισε:

«Αν δεν είχαμε επίσημα παιχνίδια τώρα, κανείς δεν θα ρώταγε αν θέλουμε επιθετικό. Είναι αρκετά δύσκολη αυτή η περίοδος, μια και αντί να δίνουμε φιλικά, παίζουμε επίσημα. Επίσης έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που βρίσκονται πολύ λίγο καιρό στην ομάδα. Έχουμε να διανύσουμε ακόμα αρκετό δρόμο για να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι.

» Η διοίκηση έκανε τεράστια προσπάθεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να ενισχυθούμε όπου χρειάζεται. Θα δούμε το επόμενο διάστημα αν χρειαζόμαστε τελικά άλλους παίκτες. Είναι αδύνατο να δούμε την ομάδα όπως τη φανταζόμαστε αυτή την περίοδο. Θα είναι πολύ διαφορετική με τους διεθνείς και τις μεταγραφές στο 100%. Αν τα πράγματα δεν είναι όπως πρέπει σε δύο με τρεις εβδομάδες τότε να με ρωτήσετε αν χρειαζόμαστε επιθετικό».

Για τους μικρούς της ομάδας, είπε:

«Κάποιοι θα δοθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, ενώ κάποιοι θα παραμείνουν».

Ριέρα: «Είμαι κουρασμένος»

Στην παραδοχή πως δεν είναι ακόμα έτοιμος και θα χρειαστεί χρόνο για να μπορέσει να ενταχτεί σε κανονικούς ρυθμούς, προχώρησε ο Αλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός μέσος, δήλωσε κουρασμένος, άφησε όμως ελπίδες πως θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, στην ρεβάνς της Πέμπτης 5 Αυγούστου με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

«Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Eχουμε μία νέα ομάδα και αυτό που έχει σημασία είναι να παίζουμε και να μπούμε στον ρυθμό. Το σημαντικό είναι να πάρουμε λεπτά συμμετοχής. Εδώ και δύο μέρες δουλεύω σκληρά.

» Το σημαντικό είναι να παίρνουμε λεπτά συμμετοχής. Ελπίζω να είμαι έτοιμος την Πέμπτη. Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά, για το πόσο έτοιμος είμαι. Νιώθω κουρασμένος. Εκανα δέκα μέρες προπονήσεις με την Λίβερπουλ και άλλες δύο με τον Ολυμπιακό.

» Αισθάνομαι βαριά τα πόδια μου. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βρίσκομαι στο 100% των δυνατοτήτων μου, αλλά θα κοιτάξω να δουλέψω στις προπονήσεις για να παίξω. Είναι σημαντικό το παιχνίδι της Πέμπτης και θα είναι δύσκολα για εμάς, γιατί όλες οι ομάδες θέλουν να μας κερδίζουν».