Προς τους τόπους των διακοπών τους αναχωρούν σταδιακά οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου, αν και η κίνηση στιςε εθνικές οδούς και τα λιμάνια σε σχέση με πέρυσι παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η οικονομική κρίση, η ακριβή βενζίνης και οι ελλείψεις σε καύσιμα λόγω της απεργίας των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης είχαν ως αποτέλεσμα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τροχαίας.

Αντίθετα πολλοί προτίμησαν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ, η πληρότητα των οποίων ήταν πολύ μεγάλη. Ανάλογη εικόνα σε σχέση με την πληρότητα παρουσίασαν και οι πτήσεις των αεροσκαφών.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των αδειούχων με τα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, παρατηρείται πτώση της τάξης περίπου 8 με 9% σε ότι αφορά τόσο τα δρομολόγια, όσο και τον αριθμό των επιβατών, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, το Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 30 πλοία μεταφέροντας 35.814 επιβάτες και 6.684 οχήματα, ενώ την αντίστοιχη περυσινή μέρα είχαν αναχωρήσει 33 πλοία με 38.564 επιβάτες και 6.675 οχήματα.

Σήμερα, Κυριακή, από το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν 31 δρομολόγια και από 19 από το λιμάνι της Ραφήνας.