Σφοδρά πυρά κατά του «γαλάζιου» πρώην «τσάρου» της οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, όπως και κατά του τότε υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, εξαπέλυσε ο πρώην εισαγγελέας κ. Γ.Ζορμπάς (φωτογραφία), καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens.

Ο κ. Ζορμπάς συνέδεσε την «εκπαραθύρωσή» του από την Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και την υποβάθμισή της σε επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έγινε με νόμο που προώθησε στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης και υποστήριξε ο κ. Μπέζας, με τα πορίσματα που είχε εκδώσει για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, αλλά και με την έρευνα που είχε ξεκινήσει για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

«Δεν ήτο συμπαθής η φάτσα μου και η λειτουργία μου…» ανέφερε με σκωπτική διάθεση ο πρώην εισαγγελέας, ο οποίος κατέθεσε ότι ήδη από τις αρχές του 2007 είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Αρχή στην οποία τον είχε τοποθετήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά το αρμόδιο υπουργείο «δεν μου ενέκρινε ούτε την προμήθεια χαρτιού,το οποίο δανειζόμασταν από το βιβλιοπωλείο». Ακολούθως, όπως κατέθεσε ο κ. Ζορμπάς, στράφηκε στη διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens με βάση υλικό από την Εισαγγελία του Μονάχου, για το οποίο είπε ότι «ήταν πολύτιμο», εκφράζοντας την ελπίδα οι διάδοχοί του στην επιτροπή, πλέον, για το «ξέπλυμα» να το έχουν αξιοποιήσει.

Ο ίδιος επεφύλαξε ευθείες βολές και κατά των παλαιών συναδέλφων του στο δικαστικό σώμα, και ειδικότερα κατά του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά και του ανακριτή της υπόθεσης κ. Ν.Ζαγοριανού. Εστιάζοντας κυρίως στη φυγή του διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» κ. Μ. Χριστοφοράκου, καθώς και στην αναποτελεσματική διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα, ο κ. Ζορμπάς κατέθεσε: «Δεν υπήρξε δραστική αντιμετώπιση της υποθέσεως αυτής,της οποίας η σημασία ήταν η πλέον σοβαρά.Υπήρξαν χειρισμοί κακοί. Υπήρξαν πλημμέλειες, που είναι,σ΄ εμένα τουλάχιστον ως νομικό, ακατανόητες».