Παραπομπή του γιατρού που χειρούργησε τους ασθενείς της ιδιωτικής κλινικής

Σε πειθαρχική διαδικασία με το ερώτημα της αργίας παραπέμπεται με εντολή της υπουργού Υγείας γιατρός που χειρούργησε στην ιδιωτική κλινική των Σερρών ασθενείς με καταρράκτη, οι οποίοι προσβλήθηκαν από ενδοφθαλμίτιδα λοίμωξη. Ένας εκ των 13 ασθενών έχει υποβληθεί σε επέμβαση για την εξόρυξη οφθαλμού.

Παραπομπή του γιατρού που χειρούργησε τους ασθενείς της ιδιωτικής κλινικής | tovima.gr

Σε πειθαρχική διαδικασία με το ερώτημα της αργίας παραπέμπεται με εντολή της υπουργού Υγείας γιατρός που χειρούργησε στην ιδιωτική κλινική των Σερρών ασθενείς με καταρράκτη, οι οποίοι προσβλήθηκαν από ενδοφθαλμίτιδα λοίμωξη.

Ενας εκ των 13 ασθενών που διαμετακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ με ενδοφθαλμίτιδα έχει επιβληθεί σε επέμβαση για την εξόρυξη οφθαλμού.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελέας Σερρών κυρία Ιωάννα Κατσή, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση από το περασμένο Σάββατο, αναμένει το πόρισμα του κλιμακίου των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών των ασθενών που χειρουργήθηκαν στην ιδιωτική κλινική των Σερρών, το μόνο που διακρίνουν είναι ίχνη φωτός από το ένα τους μάτι.

Ηδη, ένας από τους συνολικά 13 ασθενείς έχει υποβληθεί σε επέμβαση εξόρυξης οφθαλμού και άλλοι τρεις κινδυνεύουν να χάσουν εξ ολοκλήρου το ένα τους μάτι.

Σε ισχύ παραμένει η αναστολή λειτουργίας του χειρουργικού τμήματος της ιδιωτικής κλινικής κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικών Κλινικών και του ΣΕΥΥΠ Μακεδονίας-Θράκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk