Δύο χρόνια μετά την κρίση

Συμφωνία κρατών-μελών και Ευρωκοινοβουλίου για «ψαλίδι» στα τραπεζικά μπόνους

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και οι ευρωβουλευτές κατέληξαν σε συμφωνία για τον περιορισμό των μπόνους των χρηματιστών και των τραπεζιτών της Ευρώπης από το 2011, που προκάλεσαν σάλο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συμφωνία κρατών-μελών και Ευρωκοινοβουλίου για «ψαλίδι» στα τραπεζικά μπόνους | tovima.gr

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και οι ευρωβουλευτές κατέληξαν σε συμφωνία για τον περιορισμό των μπόνους των χρηματιστών και των τραπεζιτών της Ευρώπης από το 2011, που προκάλεσαν σάλο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι χρηματιστές των τραπεζών θα λαμβάνουν στο μέλλον το 60% του μπόνους τους αμέσως και «ένα σημαντικό μέρος, τουλάχιστον 40%» έπειτα από τουλάχιστον τρία χρόνια, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει αυστηρούς και αποτελεσματικούς κανόνες που θα καλύπτουν όλα τα μπόνους που θα καταβληθούν ή θα συμφωνηθούν από το 2011» αναφέρει το Ευρωκοινοβούλιο σε ανακοίνωση Τύπου.

«Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αυτοί οι νέοι αυστηροί κανόνες για τα μπόνους θα αλλάξουν την κουλτούρα των μπόνους και θα δώσουν τέλος στα υπερβολικά ρίσκα» σχολίασε η Αρλίν Μακάρθι, υπεύθυνη του Ευρωκοινοβουλίου για τις διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk