«Οχι» Μπλάτερ με τεχνολογικά επιχειρήματα

Μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα Γερμανία- Αγγλία η FΙFΑ με δελτίο Τύπου το οποίο διένειμε στους δημοσιογράφους διευκρίνισε ότι η θέση της ως προς τη χρήση της τεχνολογίας είναι ξεκάθαρη και αρνητική από τον περασμένο Μάρτιο που συνεδρίασε επί τούτου η Επιτροπή Κανονισμών. Ωστόσο ο πρόεδρος της FΙFΑ κ. Ζεπ Μπλάτερ (φωτογραφία) έσπευσε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, υποστηρίζοντας: «Οι ως τώρα τεχνολογικές συζητήσεις οδηγούν στην τοποθέτηση μικροτσίπ στο εσωτερικό της μπάλας. Η καινοτομία όμως κολλάει στην πράξη.

Μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα Γερμανία- Αγγλία η FΙFΑ με δελτίο Τύπου το οποίο διένειμε στους δημοσιογράφους διευκρίνισε ότι η θέση της ως προς τη χρήση της τεχνολογίας είναι ξεκάθαρη και αρνητική από τον περασμένο Μάρτιο που συνεδρίασε επί τούτου η Επιτροπή Κανονισμών. Ωστόσο ο πρόεδρος της FΙFΑ κ. Ζεπ Μπλάτερ (φωτογραφία) έσπευσε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, υποστηρίζοντας:

«Οι ως τώρα τεχνολογικές συζητήσεις οδηγούν στην τοποθέτηση μικροτσίπ στο εσωτερικό της μπάλας. Η καινοτομία όμως κολλάει στην πράξη.Την πατέντα του συστήματος έχει κατοχυρώσει η Αdidas, πράγμα που σημαίνει ότι οι άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν μπάλες θα πρέπει να αγοράσουν τα δικαιώματα, διαφορετικά η Αdidas θα δράσει μονοπωλιακά. Επιπλέον τα μικροτσίπ λειτουργούν με μικροκύματα, τα οποία μπορείς να μπλοκάρεις παρεμβάλλοντας εμπόδια.Για να εξασφαλίσεις τη λειτουργία τους, θα πρέπει να περιφράξεις το γήπεδο με σύρματα. Ως προς τα φωτοκύτταρα για τον έλεγχο της γραμμής του τέρματος, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τις κάμερες. Υπάρχουν όμως φάσεις όπου η μπάλα καλύπτεται από παίκτες και τότε το συγκεκριμένο σύστημα καθίσταται ανενεργό. Αν δεν βρεθεί ένα απλό σύστημα με τη βοήθεια του οποίου θα μπορείς να πεις με βεβαιότητα αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή του τέρματος, δεν αξίζει να συζητάμε για την εφαρμογή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο» .

Και σαν να μην έφθανε η άρνηση του κ. Μπλάτερ να πει το «ναι» στην τεχνολογία, ήρθε και ο υπεύθυνος Τύπου της FΙFΑ κ. Νικολά Μενγκό να βγάλει κάρτα στον σκηνοθέτη του αγώνα Αργεντινή- Μεξικό επειδή πρόβαλε στα μάτριξ του γηπέδου την επίμαχη φάση κατά την οποία ο Τέβες σκοράρει από θέση οφσάιντ. «Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Οι φάσεις μπορούν να προβάλλονται στα μάτριξ, όχι όμως οι αμφισβητούμενες. Ως τώρα το σύστημα λειτούργησε σωστά, την Κυριακή το βράδυ όμως υποπέσαμε σε λάθος. Δεν έπρεπε να προβληθεί η επίμαχη φάση» ανέφερε ο κ. Μενγκό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk