Τσεκάρουν την ασφάλεια με ψεύτικα δέματα

Δοκιμές επιθέσεων με «δέματα-βόμβες» που θα περιέχουν… μέλι και σοκολάτα ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. για να τσεκαριστεί η ασφάλεια δημόσιων κτιρίων. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει εγκύκλιο προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες με την οποία θα ζητεί έκτακτα μέτρα ελέγχου της αλληλογραφίας, ενώ θα δώσει ρητή εντολή στους φρουρούς υψηλών προσώπων ώστε «κανείς πολιτικός, δικαστής ή άλλος φρουρούμενος να μην ανοίγει ούτε… λογαριασμό της ΔΕΗ». Ακόμη εκπονείται σχέδιο για την τοποθέτηση και την ενεργοποίηση ηλεκτρονικών σαρωτών σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τη σχετική εκπαίδευση των φρουρών οι οποίοι συμμετέχουν στην ασφάλεια των κτιρίων.

Τσεκάρουν την ασφάλεια  με ψεύτικα δέματα | tovima.gr

Δοκιμές επιθέσεων με «δέματα-βόμβες» που θα περιέχουν… μέλι και σοκολάτα ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. για να τσεκαριστεί η ασφάλεια δημόσιων κτιρίων. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει εγκύκλιο προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες με την οποία θα ζητεί έκτακτα μέτρα ελέγχου της αλληλογραφίας, ενώ θα δώσει ρητή εντολή στους φρουρούς υψηλών προσώπων ώστε «κανείς πολιτικός, δικαστής ή άλλος φρουρούμενος να μην ανοίγει ούτε… λογαριασμό της ΔΕΗ». Ακόμη εκπονείται σχέδιο για την τοποθέτηση και την ενεργοποίηση ηλεκτρονικών σαρωτών σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τη σχετική εκπαίδευση των φρουρών οι οποίοι συμμετέχουν στην ασφάλεια των κτιρίων. Ειδική συνεννόηση αναμένεται να υπάρξει επίσης με τα ΕΛΤΑ και τους υπευθύνους των ιδιωτικών εταιρειών ταχυμεταφορών, προκειμένου να γίνεται ένα πρώτο «φιλτράρισμα» της αλληλογραφίας.

Σε έκτακτες συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 48ωρο στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ζητείται η δημιουργία ενός νέου πλέγματος προστασίας από τα δέματα-«βόμβες» με βάση την (ξεχασμένη) «Διαχείριση Υποπτου Ταχυδρομείου» που είχε εκπονηθεί την περίοδο 2001 -2002 όταν υπήρχαν στην Αμερική τα κρούσματα αποστολής επιστολών με άνθρακα. Ανάμεσα στα άλλα, θα ζητείται σε περίπτωση που εντοπισθεί ένα ύποπτο δέμα- με άγνωστο αποστολέα, ανισοβαρές περιεχόμενο, περίεργη οσμή- να καλούνται οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι των ΤΕΕΜ ή να μεταφέρονται επί τόπου οι ειδικοί κάδοι ελεγχόμενης έκρηξης.

Ακόμη αναμένεται να υπάρξουν δοκιμές βομβιστικών επιθέσεων! Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζεται να στέλνει δέματα που περιέχουν ομοιώματα εκρηκτικών μηχανισμών- μπαταρίες, καλώδια κτλ. – προκειμένου να εξακριβώνεται η επάρκεια των μέτρων ελέγχου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφεραν πυροτεχνουργοί, «αυτές οι δοκιμές μπορούν να γίνουν με τη χρήση κουτιών μελιού ή… σοκολάτας, τρόφιμα τα οποία στις οθόνες των σαρωτών απεικονίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως η ζελατοδυναμίτιδα»! Και, όπως χαρακτηριστικά έλεγε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «πλέον ο έλεγχος της αλληλογραφίας από μια ξεχασμένη υπόθεση θα πρέπει να γίνει κύρια προτεραιότητά μας. Κανένα γράμμα δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk