ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Προσφεύγουν στο ΣτΕ δικηγόροι και ΑΔΕΔΥ

Νέα, δεύτερη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Παξινού και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η οριστικοποίηση των δικαστικών ενεργειών στις οποίες θα προβούν οι τρεις εν λόγω φορείς κατά του μνημονίου, δηλαδή κατά των μέτρων εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με τις αιτήσεις ακυρώσεώς τους οι φορείς θα στραφούν κατά του μνημονίου, το οποίο κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή, καθώς και κατά όλων των προεδρικών διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων κ.

Νέα, δεύτερη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Παξινού και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η οριστικοποίηση των δικαστικών ενεργειών στις οποίες θα προβούν οι τρεις εν λόγω φορείς κατά του μνημονίου, δηλαδή κατά των μέτρων εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με τις αιτήσεις ακυρώσεώς τους οι φορείς θα στραφούν κατά του μνημονίου, το οποίο κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή, καθώς και κατά όλων των προεδρικών διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων κ.λπ. που θα εκδοθούν κατ΄ επίκληση του μνημονίου και επιφέρουν αρνητικές αλλαγές στο ισχύον ασφαλιστικό και εργασιακό πλαίσιο.

Οι προσφυγές στο ΣτΕ θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο Εργατικό, Διοικητικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γ. Κασιμάτη. Την πρωτοβουλία αυτή την ανέλαβε ο ΔΣΑ «με σκοπό την εν γένει προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των θιγόμενων πολιτών και κοινωνικών ομάδων,που πλήττονται από τις διατάξεις του μνημονίου».

« Εξάλλου », σημειώνει ο σύλλογος, «η αμφισβήτηση των διατάξεων του μνημονίου υπαγορεύεται από την ανάγκη υπεράσπισης και σεβασμού σταθερών και αξιώνπου έχει αναδείξει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός».

Ο σύλλογος, τέλος, θα επεκτείνει τη συνεργασία του και με άλλους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς κατά του μνημονίου, διότι είναι ένα θέμα που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Και εξ αυτού του λόγου «αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε στην κατεύθυνση υπεράσπισης του κράτους δικαίου, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα» υπογραμμίζουν οι δικηγόροι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk