Εγγύηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Δημόσιο

Και με τη βούλα του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα εξασφαλίζεται εφεξής η κατοχύρωση θεμελιωδών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Το θέμα έθεσε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο κυρίως να κατοχυρώσει την αξιοπιστία του νέου νόμου που προβλέπει ότι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως τις 31.12. 2010 δεν επηρεάζονται από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και «δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν» , όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και με τη βούλα του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα εξασφαλίζεται εφεξής η κατοχύρωση θεμελιωδών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Το θέμα έθεσε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο κυρίως να κατοχυρώσει την αξιοπιστία του νέου νόμου που προβλέπει ότι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως τις 31.12. 2010 δεν επηρεάζονται από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και «δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν» , όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα με τη συνδρομή του Ελεγκτικού Συνεδρίου η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακόψει το κύμα φυγής δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε μία από τις προσεχείς αποφάσεις του ότι δεν πρόκειται να θιγούν από το νέο Ασφαλιστικό όσοι έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως το τέλος Δεκεμβρίου του παρόντος χρόνου.

Η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου στο Υπουργικό Συμβούλιο έγινε μετά τη διαπίστωση ότι με την ανακοίνωση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου παρατηρήθηκε νέο κύμα φυγής δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ορισμένοι υπουργοί, όπως η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και στα νοσοκομεία από το μαζικό κύμα φυγής. Οπως ειπώθηκε, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση και δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια διοίκηση, γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μπορεί να μην είναι το τελικό και ίσως στο μέλλον απαιτηθεί να τροποποιηθεί, αν το απαιτήσει η τρόικα. Αν σε αυτό το πρόβλημα προστεθεί και το ζήτημα της λεγόμενης «λευκής απεργίας» που παρατηρείται σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες (όπως στα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης κτλ.), η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ορισμένοι υπουργοί πρότειναν να εκδοθούν αμέσως υπουργικές εγκύκλιοι με τις οποίες θα εξηγείται ποιοι επηρεάζονται και ποιοι όχι από τον νέο ασφαλιστικό νόμο κατά υπουργείο, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk