Σύντομα διεθνή

* Sacresa. Ενα βήμα πριν από την πτώχευση βρίσκεται η ισπανική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Sacresa, μετά την απόρριψη του οικονομικού της σχεδιασμού από μια ομάδα περίπου 15 τραπεζών που έχουν αναλάβει το χρέος της ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Η πτώχευση της Sacresa, που εδρεύει στην Καταλονία, θα είναι η τρίτη στον ισπανικό κλάδο των ακινήτων μετά την κατάρρευση της Μartunsa-Fadesa και της Ηabitat το 2008. Το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων συνέβαλε στην εμβάθυνση της ύφεσης στην Ισπανία, αλλά και στην όξυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Sacresa. Ενα βήμα πριν από την πτώχευση βρίσκεται η ισπανική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Sacresa, μετά την απόρριψη του οικονομικού της σχεδιασμού από μια ομάδα περίπου 15 τραπεζών που έχουν αναλάβει το χρέος της ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Η πτώχευση της Sacresa, που εδρεύει στην Καταλονία, θα είναι η τρίτη στον ισπανικό κλάδο των ακινήτων μετά την κατάρρευση της Μartunsa-Fadesa και της Ηabitat το 2008. Το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων συνέβαλε στην εμβάθυνση της ύφεσης στην Ισπανία, αλλά και στην όξυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Επίσης έχει πλήξει καίρια τον τραπεζικό κλάδο της Ισπανίας.

* Standard Chartered. Απογοητευτικό ήταν το δεύτερο τρίμηνο της Standard Chartered, έπειτα από το εντυπωσιακό πρώτο τρίμηνο, κατά το οποίο η βρετανική τράπεζα σημείωσε κέρδη ρεκόρ Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα, τα κέρδη της τράπεζας συνολικά το εξάμηνο παραμένουν ανάλογα με τις προβλέψεις των αναλυτών (αύξηση σε 5,9 δισ. δολάρια από 5,15 δισ. δολάρια που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2009). Το ενεργητικό της Standard Chartered σημείωσε επίσης μικρή αύξηση. Η πτωτική πορεία της Standard Chartered τον Μάιο και τον Ιούνιο προκαλεί αίσθηση επειδή η τράπεζα δεν έχει έκθεση σε χρέη στην ευρωζώνη, ενώ πετυχαίνει πάνω από το 88% του ενεργητικού της στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Ινδία και στην Αφρική.

* Τata Μotors. Το διοικητικό συμβούλιο της Τata Μotors ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. δολάρια της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η αύξηση θα γίνει με την έκδοση νέων μετοχών, ομολόγων και εγγυήσεων στις διεθνείς αγορές, και αποσκοπεί στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων επέκτασης της επιχείρησης και στη μείωση των χρεών της, όπως η ίδια η Τata σε ανακοίνωσή της σημειώνει. Η Τata Μotors είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας και το τελευταίο δημιούργημά της είναι το πάμφθηνο Νano. Τα χρέη της Τata μειώθηκαν τον Μάιο του 2010 σε 188 δισ. ρουπίες (4,1 δισ. δολάρια) από 237,5 δισ. ρουπίες (5,1 δισ. δολάρια) που ήταν τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

* Dubai World. Η εταιρεία διαχείρισης λιμένων που ελέγχεται από την Dubai World ανακοίνωσε χθες ότι αναβάλλει την εδώ και μήνες προαναγγελθείσα εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η εδρεύουσα στο Εμιράτο του Ντουμπάι εταιρεία διευκρίνισε ότι η αναβολή οφείλεται στη συγχώνευση των κεφαλαιαγορών του Ντουμπάι που εκκρεμεί και ότι παραμένει προσηλωμένη στο σχέδιό της για μια παράλληλη διαπραγμάτευση της μετοχής στη λονδρέζικη αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk