Προς αύξηση 339 εκατ. ευρώ η Geniki Βank

Για τις 9 Ιουλίου αναβλήθηκε η χθεσινή γενική συνέλευση της Geniki Βank με βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 339,7 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών. Για τη λήψη της σχετικής απόφασης απαιτείται η ψήφισή της από το 67% των μετόχων, ενώ στην α΄ επαναληπτική το συγκεκριμένο ποσοστό πέφτει στο 51%. Χθες στη γενική συνέλευση παρίστατο το 57%. Μιλώντας κατά τη διάρκειά της, ο διευθύνων σύμβουλος της Geniki κ. Φρ. Τουρκό …

Προς αύξηση  339 εκατ. ευρώ  η Geniki Βank | tovima.gr

Για τις 9 Ιουλίου αναβλήθηκε η χθεσινή γενική συνέλευση της Geniki Βank με βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 339,7 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών. Για τη λήψη της σχετικής απόφασης απαιτείται η ψήφισή της από το 67% των μετόχων, ενώ στην α΄ επαναληπτική το συγκεκριμένο ποσοστό πέφτει στο 51%. Χθες στη γενική συνέλευση παρίστατο το 57%. Μιλώντας κατά τη διάρκειά της, ο διευθύνων σύμβουλος της Geniki κ. Φρ. Τουρκό επεσήμανε ότι η Societe Generale, βασικός μέτοχος στην τράπεζα, πιστεύει πως η ελληνική οικονομία έχει δυνατότητες ανάκαμψης «αρκεί να τηρηθούν και να εφαρμοστούν πιστά όσα συμφωνήθηκαν στο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί».

Σημειωτέον ότι η επερχόμενη γενική συνέλευση θα αποφασίσει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 142,35 εκατ. ευρώ, με συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών και με μείωση της ονομαστικής αξίας από 7,2 ευρώ σε 3,19 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk