Ανοδικά κινήθηκαν οι καταθέσεις τον Μάιο

Θετικό είναι το γεγονός ότι η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ενισχύεται τους τελευταίους μήνες καθώς η ένταξη της ελληνικής οικονομίας στον μηχανισμό στήριξης εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Δημοσίου ως και το 2012, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους κατ΄ αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο τέλος Μαΐου το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ανήλθε σε 379,7 δισ.

Ανοδικά κινήθηκαν οι καταθέσεις τον Μάιο | tovima.gr

Θετικό είναι το γεγονός ότι η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ενισχύεται τους τελευταίους μήνες καθώς η ένταξη της ελληνικής οικονομίας στον μηχανισμό στήριξης εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Δημοσίου ως και το 2012, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους κατ΄ αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο τέλος Μαΐου το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ανήλθε σε 379,7 δισ. ευρώ από 373,1 δισ. ευρώ έναν μήνα νωρίτερα. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφεται από το 1998 όταν άρχισε η συλλογή των σχετικών στοιχείων.

Ανάλογες τάσεις επικράτησαν και στις υπόλοιπες περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα στην Ιρλανδία οι καταθέσεις την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 685,3 δισ. ευρώ τον Μάιο από 655,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, στην Ισπανία σε 2,239 τρισ. ευρώ από 2,183 τρισ. ευρώ και στην Πορτογαλία άγγιξαν τα 308,9 δισ. ευρώ από 295 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk