«Αγορές, ερχόμαστε»…

O υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης επιβεβαίωσε χθες δημοσίευμα των «Financial Τimes» της Κυριακής που ανέφερε ότι η χώρα μας επιστρέφει τον Ιούλιο στις διεθνείς αγορές. Μιλώντας στο Reuters ο κ. Σαχινίδης προανήγγελλε την έκδοση έντοκων γραμματίων 3μηνης, 6μηνης και 12μηνης διάρκειας. «Πρόκειται για γενναίo αλλά ριψοκίνδυνο τεστ για τις διαθέσεις των αγορών μετά την εξασφάλιση του πακέτου μαμούθ από την ΕΕ και το ΔΝΤ» σχολιάζει το διεθνές πρακτορείο. Οι «Financial Τimes» φιλοξένησαν ανάλογη δήλωση του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ.

«Αγορές, ερχόμαστε»… | tovima.gr

O υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης επιβεβαίωσε χθες δημοσίευμα των «Financial Τimes» της Κυριακής που ανέφερε ότι η χώρα μας επιστρέφει τον Ιούλιο στις διεθνείς αγορές. Μιλώντας στο Reuters ο κ. Σαχινίδης προανήγγελλε την έκδοση έντοκων γραμματίων 3μηνης, 6μηνης και 12μηνης διάρκειας. «Πρόκειται για γενναίo αλλά ριψοκίνδυνο τεστ για τις διαθέσεις των αγορών μετά την εξασφάλιση του πακέτου μαμούθ από την ΕΕ και το ΔΝΤ» σχολιάζει το διεθνές πρακτορείο. Οι «Financial Τimes» φιλοξένησαν ανάλογη δήλωση του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Π. Χριστοδούλου.

Τον Ιούλιο «ωριμάζουν» έντοκα γραμμάτια συνολικής αξίας 4,56 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΔΔΗΧ προσανατολίζεται κατ΄ αρχάς στην έκδοση έντοκων γραμματίων 2,1 δισ. ευρώ στις 16 Ιουλίου για να αναχρηματοδοτήσει λήξεις έντοκων γραμματίων 6μηνης και 12μηνης διάρκειας. Στις 23 Ιουλίου, και αν όλα κυλήσουν ομαλά στο πρώτο «τεστ», η χώρα μας θα βρεθεί εκ νέου στις αγορές, αυτή τη φορά για να καλύψει λήξεις 3μηνων γραμματίων ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Ως γνωστόν, οι όροι του μνημονίου με την τρόικα επιτρέπουν την «επαφή» με τις αγορές για την αναχρηματοδότηση έντοκων γραμματίων.

«Πιστεύω ότι η αγορά των ελληνικών τίτλων βραχυχρόνιας ωρίμανσης είναι σχετικά ασφαλής για τους επενδυτές» δήλωσε ο αναλυτής της UniCredit κ. Κορνίλιους Παρπς. Ωστόσο άλλοι αναλυτές, όπως το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων DekaΒank κ. Κάρστεν Λούντερμαν, στάθηκαν περισσότερο στο ρίσκο που ενέχει η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης. «Στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί μια καλή κίνηση, αλλά μπορεί και να οδηγήσει και σε καταστροφή στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αγοραστές» δήλωσε ο κ. Λούντερμαν στο Reuters.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk