Μετά τις εκλογές του Μαΐου

Ο Περτ Νέκας πρωθυπουργός στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Τσεχίας

Στο τέλος τους φαίνεται ότι έφτασαν οι συνομιλίες των τσεχικών κομμάτων για τον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε ότι θα ορίσει άμεσα πρωθυπουργό τον αρχηγό των Αστικών Δημοκρατών Περτ Νέκας. Το κόμμα του Π.Νέκας θα συγκυβερνήσει μαζί με άλλα δύο κεντροδεξιά κόμματα.

Ο Περτ Νέκας πρωθυπουργός στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Τσεχίας | tovima.gr

Στο τέλος τους φαίνεται ότι έφτασαν οι συνομιλίες των τσεχικών κομμάτων για τον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε την Κυριακή ότι θα ορίσει τη Δευτέρα πρωθυπουργό τον αρχηγό των Αστικών Δημοκρατών Περτ Νέκας.

Το κόμμα του Π.Νέκας θα συγκυβερνήσει μαζί με το ΤΟΡ09 και το κόμμα «Δημόσια Ζητήματα», ελέγχοντας τις 118 από τις 200 έδρες του τσεχικού Κοινοβουλίου μετά τις εκλoγές του Μαΐου.

Τα κόμματα εκτιμάται ότι θα έχουν συμφωνήσει για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης μέχρι τις αρχές του Ιουλίου καθώς ο νέος πρωθυπουργός χρειάζεται χρόνο για να προετοιμάσει τον προϋπολογισμό του 2011, που θα περιλαμβάνει σημαντικές περικοπές δαπανών. Αγορές και αναλυτές, αναφέρει το Reuters, θεωρούν τη νίκη της κεντροδεξιάς στις κάλπες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την τσεχική οικονομία.

Μέχρι να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, καθήκοντα πρωθυπουργού θα ασκεί ο Γιαν Φίσερ, υπηρεσιακός πρωθυπουργός για κάτι παραπάνω από ένα έτος μετά την κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk