ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΤΑ

Υποχρεωτική ασφάλιση στο ΙΚΑ για όλους

Δημόσιοι υπάλληλοι- στρατιωτικοί- ναυτικοί: Σημαντικές αλλαγές επέρχονται στην οργάνωση ολόκληρου του ασφαλιστικού συστήματος και στο καθεστώς ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων. Οπως προβλέπεται, από την 1η Ιανουαρίου 2011 και έπειτα όλοι όσοι προσληφθούν στο Δημόσιο ή στους ΟΤΑ θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο ΙΚΑ τόσο για την κύρια όσο και για την επικουρική σύνταξη. Στο ΙΚΑ επίσης εντάσσονται όλοι οι στρατιωτικοί καθώς και οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής που θα προσληφθούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Υποχρεωτική ασφάλιση  στο ΙΚΑ για όλους | tovima.gr

Δημόσιοι υπάλληλοι- στρατιωτικοί- ναυτικοί: Σημαντικές αλλαγές επέρχονται στην οργάνωση ολόκληρου του ασφαλιστικού συστήματος και στο καθεστώς ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων.

Οπως προβλέπεται, από την 1η Ιανουαρίου 2011 και έπειτα όλοι όσοι προσληφθούν στο Δημόσιο ή στους ΟΤΑ θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο ΙΚΑ τόσο για την κύρια όσο και για την επικουρική σύνταξη.

Στο ΙΚΑ επίσης εντάσσονται όλοι οι στρατιωτικοί καθώς και οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής που θα προσληφθούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Από την 1η Ιουλίου 2011, δηλαδή έπειτα από έναν χρόνο, θα ενταχθούν στο ΙΚΑ και οι ναυτικοί που σήμερα είναι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ αφού προηγηθεί αναλογιστική μελέτη.

Διαχωρίζεται ο κλάδος υγείας
Ο κλάδος υγείας του ΙΚΑ θα χορηγεί παροχές ασθένειας σε είδος και χρήμα όπως και σήμερα, αλλά θα είναι ανεξάρτητος του κλάδου συντάξεων από το 2011. Οι πόροι, οι δικαιούχοι ασφάλισης, ο τρόπος λειτουργίας και οι παροχές θα διέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο τρόπος είσπραξης των εσόδων (εισφορών) για τη σύνταξη ή την υγεία θα καθοριστεί με νεότερες αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας.

Ενιαίο Σύστημα Υπηρεσιών Υγείας
Για τη διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου παροχής υπηρεσιών υγείας όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας του ΕΣΥ και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και ο Οίκος Ναύτου θα ενταχθούν και θα λειτουργούν πλέον σε ενιαίο πλαίσιο.

Για την ομαλή μετάβαση στο Ενιαίο Σύστημα Υπηρεσιών Υγείας θα συσταθεί στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης νέο συμβούλιο συντονισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk