Ακόμη πιο τσουχτερές οι μετακινήσεις από 1ης Ιουλίου

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι πολίτες από την 1η Ιουλίου στις μετακινήσεις τους με τα ταξί, καθώς για πρώτη φορά επιβάλλεται ΦΠΑ 11% και οι αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις. Ωστόσο η αύξηση του 11% ενσωματώνεται στα ταξίμετρα, γεγονός που σημαίνει ότι αν ο πελάτης δεν ζητάει την απόδειξη, οι ιδιοκτήτες ταξί θα καρπώνονται την αύξηση του ΦΠΑ προς ίδιον όφελος κατά τη διάρκεια της κούρσας. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα πρατήρια καύσιμων, …

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι πολίτες από την 1η Ιουλίου στις μετακινήσεις τους με τα ταξί, καθώς για πρώτη φορά επιβάλλεται ΦΠΑ 11% και οι αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις. Ωστόσο η αύξηση του 11% ενσωματώνεται στα ταξίμετρα, γεγονός που σημαίνει ότι αν ο πελάτης δεν ζητάει την απόδειξη, οι ιδιοκτήτες ταξί θα καρπώνονται την αύξηση του ΦΠΑ προς ίδιον όφελος κατά τη διάρκεια της κούρσας. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα πρατήρια καύσιμων, στα οποία όχι μόνον αυξάνεται ο ΦΠΑ από 21% σε 23%, αλλά πλέον οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις.

Για όσους δεν το πράξουν θα ισχύσουν οι ποινές και τα πρόστιμα που εφαρμόζονται και στην υπόλοιπη αγορά. Οι οδηγοί όμως δεν θα τη γλιτώσουν ούτε από τα διόδια. Από 1ης Ιουλίου αναπροσαρμόζεται το αντίτιμο των διοδίων της Αττικής οδού και πλέον, ενώ την πρώτη αύξηση από 19% σε 21% την είχε απορροφήσει η εταιρεία, με τη νέα αύξηση στο 23% οι οδηγοί θα επιβαρυνθούν όλη τη διαφορά. Το αντίτιμο θα αυξηθεί από 10 λεπτά για τα ΙΧ ως 40 λεπτά για τα φορτηγά.

Ακριβότερες τιμές διοδίων από 1ης Ιουλίου θα ισχύσουν και στα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων. Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ στη διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, καθώς και σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Ολυμπίας οδού (Ελευσίνα, Ισθμός, Ζευγολατιό, Ρίο, Ν. Πέραμος και Αγ. Θεόδωροι) και για τον άξονα Κορίνθου- Τρίπολης, ενώ παραμένει ως έχει μόνο το αντίτιμο του διοδίου για τα δίκυκλα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk