Μνημόσυνο για τον Ανδρέα, στην εποχή του ΔΝΤ

Για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός ο κ. Γ. Παπανδρέου παρέστη στο τρισάγιο για τη συμπλήρωση 14 ετών από τον θάνατο του πατέρα του και ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου. O Πρωθυπουργός απέθεσε τρία κόκκινα γαρίφαλα στον τάφο του πατέρα του και εν συνεχεία πήγε και στον τάφο του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου . Παρέστη στο τρισάγιο που έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο μόνος του, χωρίς τη σύζυγό του Αντα και τη μητέρα του Μαργαρίτα, αλλά μαζί με τα δύο αδέλφια του Αντρίκο και Νίκο Παπανδρέου.

Για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός ο κ. Γ. Παπανδρέου παρέστη στο τρισάγιο για τη συμπλήρωση 14 ετών από τον θάνατο του πατέρα του και ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου. O Πρωθυπουργός απέθεσε τρία κόκκινα γαρίφαλα στον τάφο του πατέρα του και εν συνεχεία πήγε και στον τάφο του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου . Παρέστη στο τρισάγιο που έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο μόνος του, χωρίς τη σύζυγό του Αντα και τη μητέρα του Μαργαρίτα, αλλά μαζί με τα δύο αδέλφια του Αντρίκο και Νίκο Παπανδρέου. Το κλίμα ήταν βαρύ λόγω και του πρόσφατου γεγονότος της βομβιστικής επίθεσης που προκάλεσε τον θάνατο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε διά χειραψίας τους περισσότερους παρισταμένους, με ορισμένους είχε ολιγόλεπτη συνομιλία και εν συνεχεία αναχώρησε για τη Βουλή, όπου απάντησε σε ερωτήσεις αρχηγών κομμάτων στην «Ωρα του Πρωθυπουργού».

Οπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ορισμένοι από τους στενούς συνεργάτες του ιδρυτή του ΠαΣοΚ έκαναν δηλώσεις στα τηλεοπτικά μικρόφωνα. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν ο ελληνικός λαός, από γενιά σε γενιά, θα θυμάται τον άνδρα εκείνον τον πολιτικό που άλλαξε την πορεία της χώρας. Ο κ. Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στις ιδέες και στη ζωή είναι πάντοτε οδηγός και όσο πιο δύσκολη είναι η στιγμή τόσο πιο πολύ τον σκέφτεται.

Δηλώσεις έκανε και η τελευταία σύζυγός του, η κυρία Δήμητρα Λιάνη, η οποία είπε ότι εάν ζούσε σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου «ο ελληνικός λαός δεν θα περνούσε αυτή τη δοκιμασία», ενώ ο βουλευτής κ. Γ. Λιάνης είπε ότι «στον Γιώργο έλαχε το μεγαλύτερο φορτίο που σήκωσε ποτέ Ελληνας Πρωθυπουργός».

Στο τρισάγιο παρέστησαν επίσης ο ετεροθαλής αδελφός του Ανδρέα Παπανδρέου Γιώργος, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠαΣοΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk