Τελείωσαν τα ψέματα

Τώρα που τελείωσε το επικοινωνιακό παιχνίδι και αποκαλύφθηκαν όλες οι πτυχές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους.

Τελείωσαν τα ψέματα | tovima.gr

Τώρα που τελείωσε το επικοινωνιακό παιχνίδι και αποκαλύφθηκαν όλες οι πτυχές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους. Πρώτα για τους υπουργούς που έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από το πιο σκληρό νομοσχέδιο της τελευταίας εικοσαετίας και ασφαλώς για τους ίδιους τους ασφαλισμένους που θα πληρώσουν το μάρμαρο.

Από τις εξελίξεις αποδείχθηκε ότι οι κυβερνώντες δεν πέτυχαν καμία απολύτως βελτίωση στα μέτρα που τους υπέδειξε η «τρόικα» _ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ _ ούτε καν για τις μητέρες ανηλίκων. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι στη διαδρομή αυτή έχασαν ακόμη και την κομματική τους ταυτότητα, αυτή που επικαλέστηκαν την τελευταία δεκαετία για να μην αλλάξει τίποτε στο Ασφαλιστικό και να γίνουν κάποια στιγμή… υπουργοί.

Ακόμη, τελείωσαν τα ψέματα για τις στρατιές των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών, αυτών που επιζητούσαν την ασφάλεια του κράτους, αγαθό που πάντοτε βρισκόταν σε αφθονία στα κομματικά και βουλευτικά γραφεία.

Ολοι πλέον _ και οι εκλεκτοί υπάλληλοι του κοινοβουλίου _ θα απολαμβάνουν από το 2011 την «ασφάλεια» του ΙΚΑ.

Και θα ζουν την πραγματικότητα των εκατομμυρίων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας που καλούνται για μία ακόμη φορά να σηκώσουν το βάρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Απομένει και οι βουλευτές να ασφαλίζονται στο εξής στο ΙΚΑ για λόγους ισότητας…

ztsolis@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk