ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Κλέφτες

Ενα παράδειγμα μικρό. Ετσι, με μία απλή αναγωγή, θα καταλάβουμε πώς μπορούμε να αποκαλύψουμε τους ενόχους για κάθε σκάνδαλο μεγάλο και τρομερό. Πάρτε, λοιπόν, την περίπτωση του μετρό. Τρία τα κακουργήματα που διαπράχθηκαν με τις τζίφρες των αρμόδιων, ανευθυνο-υπεύθυνων πολιτικών. Το πρώτο, η εξυπηρέτηση των πελατών. Δηλαδή σχεδόν διπλασίασαν τον αριθμό των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτό. Δεύτερο, έθεσαν σε ομηρία το υπέρβαρο προσωπικό το οποίο διόρισαν νύχτα, προκειμένου να εισπράξουν ψήφους για ιδιοτελή σκοπό.

Ενα παράδειγμα μικρό. Ετσι, με μία απλή αναγωγή, θα καταλάβουμε πώς μπορούμε να αποκαλύψουμε τους ενόχους για κάθε σκάνδαλο μεγάλο και τρομερό. Πάρτε, λοιπόν, την περίπτωση του μετρό. Τρία τα κακουργήματα που διαπράχθηκαν με τις τζίφρες των αρμόδιων, ανευθυνο-υπεύθυνων πολιτικών. Το πρώτο, η εξυπηρέτηση των πελατών. Δηλαδή σχεδόν διπλασίασαν τον αριθμό των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτό. Δεύτερο, έθεσαν σε ομηρία το υπέρβαρο προσωπικό το οποίο διόρισαν νύχτα, προκειμένου να εισπράξουν ψήφους για ιδιοτελή σκοπό. Και τρίτο, με τις αναμενόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, βασάνισαν τον φτωχό λαό. Με απλά λόγια. Και στην κατασπατάληση των οικονομικών του μετρό τη χερούκλα τους έβαλαν. Και η πελατεία τους πληρώνεται από το πορτοφόλι του απλού φορολογούμενου πολίτη. Και με τις απεργίες που αυτοί προκάλεσαν ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό. Το έχω ξαναπεί. Αθλιοι, βρώμικοι, ανάλγητοι, κακοί. Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από αυτόν τον πολτό που μας πνίγει ως τον λαιμό; Απλό. Με την ίδια ταχύτητα που ο φουριόζος Λοβέρδος και ο σαρωτικός Παπακωνσταντίνου περνάνε νόμους, προεδρικά διατάγματα και τροπολογίες στέλνοντας τον ελληνικό λαό σε Γολγοθά χωρίς σταυρό. Με την ίδια, λοιπόν, ευαισθησία, φρενίτιδα και ακαριαία ψηφοφορία, έτσι κι εδώ. Τροπολογία με την οποία κάθε υπουργός, υφυπουργός, διευθυντής, γραμματέας και οποιοσδήποτε παρατρεχάμενος επιβαρύνει με υπέρβαρο προσωπικό κάθε δημόσιο οργανισμό, να αποστέλλεται στη Δικαιοσύνη, να φυλακίζεται και η περιουσία του να δημεύεται στο λεπτό. Τους ενόχους τους ξέρουμε. Εχουν βάλει τις τζίφρες τους. Τον φόνο τον βλέπουμε. Την ταλαιπωρία τη λουζόμαστε. Ε τότε, τι περιμένουμε; Το στοιχειώδες. Να αφήσουν τα επικοινωνιακά κόλπα και να μεταρρυθμίσουν αυτό το άθλιο καθεστώς. Ασυλίας, εξαχρείωσης και κατά συρροήν αρπαγής της περιουσίας των ελλήνων πολιτών. Ονειροπολώ. Οχι. Γιατί πληρώνω. Γιατί υποφέρω.

ddanikas@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk