Μείωση- ρεκόρ των συνδέσεων καρτοκινητής στο πρώτο τρίμηνο

Λιγότερο στην οικονομική κρίση και περισσότερο στην εκκαθάριση της πελατειακής βάσης λόγω της διαδικασίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών συνδέσεων, η οποία ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο, οφείλεται η συνολική μείωση των συνδέσεων στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2010, και για τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η σημαντική αυτή μείωση που παρουσίασαν οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από καταβολής κινητής τηλεφωνίας, καθώς ως τώρα η «πίτα» διαρκώς μεγάλωνε με ταυτόχρονες μετατοπίσεις πελατών από το ένα δίκτυο στο άλλο.

Λιγότερο στην οικονομική κρίση και περισσότερο στην εκκαθάριση της πελατειακής βάσης λόγω της διαδικασίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών συνδέσεων, η οποία ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο, οφείλεται η συνολική μείωση των συνδέσεων στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2010, και για τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Η σημαντική αυτή μείωση που παρουσίασαν οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από καταβολής κινητής τηλεφωνίας, καθώς ως τώρα η «πίτα» διαρκώς μεγάλωνε με ταυτόχρονες μετατοπίσεις πελατών από το ένα δίκτυο στο άλλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Vodafone και Wind, οι συνδέσεις στην Ελλάδα ανήλθαν στο τέλος Μαρτίου στα 19.431 εκατ., μειωμένες κατά περίπου 1.328 εκατ. σε σχέση με το τέλος του 2009.

Ουσιαστικά, παρατηρείται μια επιστροφή στα προ ενός έτους νούμερα, δεδομένου ότι στο τέλος Μαρτίου 2009 οι συνολικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ανέρχονταν σε 19.584 εκατ. Η μείωση των συνδέσεων, σύμφωνα με τους αναλυτές του κλάδου, οφείλεται στις επιπτώσεις της διαδικασίας ταυτοποίησης που έκαναν την εμφάνισή τους στο πρώτο τρίμηνο του 2010.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις εταιρείες η μείωση προέρχεται από τον τομέα των καρτοκινητών συνδέσεων, ενώ στις συνδέσεις συμβολαίου υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις μία μικρή αύξηση.

Για παράδειγμα, η Wind αύξησε τις συνδέσεις συμβολαίου της κατά 8.000 τους τρεις πρώτους μήνες της εφετινής χρονιάς. Σε σχέση με το τέλος του 2009, υπήρξαν διαφορές στα μερίδια αγοράς με την Cosmote να κερδίζει σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα (45,35% στο τέλος Μαρτίου έναντι 44,4% στο τέλος Δεκεμβρίου).

Η Vodafone έπεσε στο 31% από 31,58%, ενώ η Wind ήταν στο 23,65% από 24,02% στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό διείσδυσης παραμένει υψηλό, καθώς στο τέλος Μαρτίου έφθανε στο 177,22% (με βάση ότι η τελευταία απογραφή του 2001 φέρνει τον πληθυσμό της Ελλάδας στα 10.964.200 κατοίκους).

Το υψηλότερο ποσοστό είχε καταγραφεί στο τέλος του 2009, οπότε και ήταν στο 189,34%. Σημειωτέον ότι πρόκειται για το ονομαστικό ποσοστό διείσδυσης, καθώς στον συνολικό αριθμό των συνδέσεων που ανακοινώνουν οι πάροχοι περιλαμβάνονται και αρκετές που χρησιμοποιούνται ελάχιστα.

Επιπλέον, αρκετοί καταναλωτές έχουν δύο ή και περισσότερες συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk