Στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα

Ιταλία Γενική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας

Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι Ιταλοί εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

<b>Ιταλία</b> Γενική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας | tovima.gr

Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι Ιταλοί εργαζόμενοι σε διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Η απεργία θα επηρεάσει όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, από τις μεταφορές μέχρι τα θέατρα, τις μονάδες αγροτικής παραγωγής, τη βιομηχανία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα απεργήσουν και αυτοί για τέσσερις ώρες.

Στην κινητοποίησε κάλεσε το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, το CGIL, με βασικό αίτημα την επανεξέταση του προϋπολογισμού ώστε να κατανεμηθούν ισομερώς τα βάρη από τα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο, άλλα συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζόμενοι να μην απεργήσουν.

«Αναγνωρίζουμε ότι η Ιταλία πρέπει να μειώσει το έλλειμμα, αλλά ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι άδικος», δήλωσε η Σουζάνα Καμούσο, αντιπρόεδρος του συνδικάτου, που έχει περίπου έξι εκατομμύρια μέλη. «Επί δύο χρόνια, αντί να βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, η κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμα και ότι υπάρχει μία κρίση», πρόσθεσε.

Οι συνδικαλιστές προγραμματίζουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk