«Ξιφομαχία» δι΄ αλληλογραφίας

O χαρτοπόλεμος και το επικοινωνιακό παιχνίδι εξουσίας που παίζεται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεταξύ του μεγαλομετόχου κ. ΓιάννηΒαρδινογιάννη και του δεύτερου τη τάξει μετόχου κ. ΑνδρέαΒγενόπουλου συνεχίστηκαν και χθες. Το (προχθεσινό) τελεσίγραφο 48 ωρών του Τζίγγερ στον Μr ΜΙG προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά των μετοχών (57%) της οικογένειας Βαρδινογιάννη και η διαφωνία ως προς την αποτίμηση της ΠΑΕ από την Deloitte (την οποία επικαλείται ο κ. Βαρδινογιάννης για την έναρξη των διαπραγματεύσεων) οδήγησαν τον κ.

O χαρτοπόλεμος και το επικοινωνιακό παιχνίδι εξουσίας που παίζεται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεταξύ του μεγαλομετόχου κ. ΓιάννηΒαρδινογιάννη και του δεύτερου τη τάξει μετόχου κ. ΑνδρέαΒγενόπουλου συνεχίστηκαν και χθες. Το (προχθεσινό) τελεσίγραφο 48 ωρών του Τζίγγερ στον Μr ΜΙG προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά των μετοχών (57%) της οικογένειας Βαρδινογιάννη και η διαφωνία ως προς την αποτίμηση της ΠΑΕ από την Deloitte (την οποία επικαλείται ο κ. Βαρδινογιάννης για την έναρξη των διαπραγματεύσεων) οδήγησαν τον κ. Βγενόπουλο στην απόφαση να μην προχωρήσει τις επαφές για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου.

« Στη σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση που σου κατέθεσα,υποδεικνύοντας και τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται σε συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ,μου απάντησες δίνοντάς μου ένα τελεσίγραφο 48 ωρών που,φυσικά, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό » ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος στην επιστολή που έστειλε χθες το πρωί προς τον κ. Ι. Βαρδινογιάννη και συμπλήρωνε: « Δεν μπορώ να υπαναχωρήσω από την προτεινόμενη διαδικασία, τη στιγμή που η αποτίμηση και οι εκθέσεις της Deloitte (που στην προκειμένη περίπτωση δεν ενήργησε σαν Ορκωτός Ελεγκτής και δεν έκανε έλεγχο) έχουν απορριφθεί από εμάς και προφορικώς αλλά και εγγράφως και έχουν αποτελέσει έναν από τους λόγους της επιδείνωσης των σχέσεών μας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ούτε πρόσφατος επίσημος ισολογισμός της ΠΑΕ επιβεβαιωμένος από τους μόνιμους ελεγκτές της εταιρείας ».

Για το προπονητικό κέντρο της Παιανίας ο κ. Βγενόπουλος παραδέχτηκε ότι η διαφορά ως προς το τίμημα της αγοραπωλησίας « θα μπορούσε ίσως να ξεπερασθεί μέσα από μια μακροχρόνια μίσθωση », τόνισε όμως ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να επηρεάσει την αποτίμηση της ΠΑΕ. Στην επιστολή του κ. Βγενόπουλου δεν λείπουν οι αιχμές για το νέο μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζεται από προχθές στην ΠΑΕ (ο α΄ αντιπρόεδρος κ. ΔημήτρηςΓόντικας έχει υπερεξουσίες προέδρου) αλλά και για την πρόσληψη του Πορτογάλου κ. ΚάρλοςΦρέιτας στη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Αμεσα και με καυστικό τρόπο απάντησε ο Τζίγγερ χαρακτηρίζοντας τον κ. Βγενόπουλο μη αξιόπιστο συνομιλητή. « Η άρνησή σου να προχωρήσεις ακόμα και σε αρχική προσφορά για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού δεν με εξέπληξε » ανέφερε ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης συμπληρώνοντας: « Στη χθεσινή επιστολή μου ξεκαθάρισα ότι είμαι πρόθυμος πωλητής, εφόσον έχεις τη βούληση αλλά και τα χρήματα να αγοράσεις το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, χωρίς μάλιστα να θέσω κανέναν όρο. O χρονικός περιορισμός που έβαλα οφείλεται στην ανάγκη διασφάλισης της σταθερότητας της ομάδας. Από την τοποθέτησή σου είναι ξεκάθαρο ότι δεν είσαι πρόθυμος αγοραστής. Αντί να απαντήσειςμε μια συγκεκριμένη προσφορά επέλεξες τις υπεκφυγές. Η στάση σου αυτή καθώς και οι αλληλοαντικρουόμενες τοποθετήσεις σου δεν σε καθιστούν αξιόπιστο συνομιλητή. Για μία ακόμη φορά θολώνεις το τοπίο και δημιουργείς ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν ». Μάλιστα ο Τζίγγερ κλείνει την ανακοίνωσή του με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό υστερόγραφο: « Με το να τάζεις δεν φτωχαίνεις!».

Αργά χθες το βράδυ ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας πήρε θέση στην αντιπαράθεση των κκ. Βαρδινογιάννη- Βγενόπουλου αναφέροντας: « Ο τόνος της επιστολής του κ.Βαρδινογιάννη και ο τρόπος που απευθύνεται έτσι σε ανθρώπους που έβαλαν 65 εκατ.ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας πριν δύο χρόνιαείναι απαράδεκτος και θα πρέπει όλοι να την καταδικάσουν ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk