Παραίτηση Κουτρουμάνη ζητεί η ΝΔ

Την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη ζήτησε χθες η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας τον ότι την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία «στοχοποιεί» τη ΝΔ για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων ο ίδιος, ως μέλος του ΔΣ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ), είχε συνυπογράψει στις 21 Ιουνίου 2005 την εξαγορά δομημένου ομολόγου 20ετούς διάρκειας ύψους 8.000.000 ευρώ. Η ΝΔ διά του γραμματέα της ΚΟ κ. Κ. …

Την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη ζήτησε χθες η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας τον ότι την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία «στοχοποιεί» τη ΝΔ για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων ο ίδιος, ως μέλος του ΔΣ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ), είχε συνυπογράψει στις 21 Ιουνίου 2005 την εξαγορά δομημένου ομολόγου 20ετούς διάρκειας ύψους 8.000.000 ευρώ. Η ΝΔ διά του γραμματέα της ΚΟ κ. Κ. Τασούλα και του βουλευτή του κόμματος κ. Ν.Νικολόπουλου καταλογίζει μάλιστα στον κ. Κουτρουμάνη ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΠαΣοΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των ομολόγων, όταν ετέθη το θέμα αρνήθηκε ότι είχε υπογράψει υπέρ της εξαγοράς δομημένου ομολόγου με τα λεφτά των αποθεματικών του ΤΕΑΠΟΚΑ, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ομόλογο κυμαινόμενου επιτοκίου.

Οπως σχολίασαν οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές, «δεν μπορεί ένα ομόλογο να είναι κακό για τη ΝΔ και καλό για το ΠαΣοΚ», ενώ ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «η θέση του υφυπουργού είναι επισφαλής και οφείλει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της». Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται να καλέσει τον υφυπουργό Εργασίας μεταξύ των πρώτων μαρτύρων που θα προσέλθουν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Επιχειρώντας «προληπτική επίθεση» κατά του ΠαΣοΚ εν όψει διερεύνησης του σκανδάλου των υπερτιμημένων δομημένων ομολόγων που διακινήθηκαν σε ασφαλιστικά ταμεία επί «γαλάζιας» διακυβέρνησης, η ΝΔ εμφάνισε χθες στοιχεία σύμφωνα με τα οποία δομημένο ομόλογο 8ετούς διάρκειας και ονομαστικής αξίας 35 εκατ. ευρώ, που αγοράστηκε επίσης από το ΤΕΑΠΟΚΑ στις 26 Φεβρουαρίου 2007 και θα έληγε το 2015, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο εκπλήρωσε τον στόχο του αποδίδοντας κέρδη της τάξεως των 5.670.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk