Γ. Τσουγκράνης: «Δεν ήξερα τίποτε για Siemens»

Αρνήθηκε χθες κάθε σχέση του με τη Siemens και οποιαδήποτε παραφυάδα της ο κ. Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Τ. Μαντέλη, ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και ζήτησε να μην επικυρώσουν την εισαγγελική διάταξη για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα. «Το μόνο “παράπτωμά” μου είναι η φιλία μου με τον κ. Μαντέλη, τον οποίο δέχθηκα να εξυπηρετήσω με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, χωρίς να έχω ιδέα για τυχόν αξιόποινες ενέργειες, και μάλιστα για δωροδοκία του ιδίου ή άλλων προσώπων» τόνισε ο κ.

Γ. Τσουγκράνης: «Δεν ήξερα τίποτε για Siemens» | tovima.gr

Αρνήθηκε χθες κάθε σχέση του με τη Siemens και οποιαδήποτε παραφυάδα της ο κ. Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Τ. Μαντέλη, ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και ζήτησε να μην επικυρώσουν την εισαγγελική διάταξη για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

«Το μόνο “παράπτωμά” μου είναι η φιλία μου με τον κ. Μαντέλη, τον οποίο δέχθηκα να εξυπηρετήσω με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, χωρίς να έχω ιδέα για τυχόν αξιόποινες ενέργειες, και μάλιστα για δωροδοκία του ιδίου ή άλλων προσώπων» τόνισε ο κ. Τσουγγράνης.

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρία κακουργήματα που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ και αφορούν τη σύμβαση για την προμήθεια των στρατιωτικών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων «Ερμής» άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γιώργος Βούλγαρης.

Τα αδικήματα είναι απάτη από κοινού, απόπειρα απάτης και υπεξαίρεση από κοινού κατά του Δημοσίου. Τον επιμερισμό των ποινικών ευθυνών και την προσωποποίηση των κατηγοριών θα αναλάβει ο ειδικός ανακριτής, εκτός αν ο δικαστικός λειτουργός κρίνει ότι λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση της Siemens, που ήταν μία από τις υποκατασκευάστριες εταιρείες του έργου, η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί για λόγους συνάφειας στο Εφετείο, όπου και διενεργείται η έρευνα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk