Ανοίγοντας τη διαδικασία

8ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς: «Τέρμα στην εσωστρέφεια»

Η ΝΔ πρωτοστατεί στη νέα μεταπολίτευση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην έναρξη του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Κάνοντας έναν απολογισμό από τότε που εξελέγη πρόεδρος ανέφερε ότι η ΝΔ, συντονιζόμενη με την γενικότερη πορεία για την ανασυγκρότηση του τόπου, «έκανε την αυτοκριτική της, αναδιοργανώθηκε, ανοίχτηκε στην κοινωνική βάση, πέτυχε ανανέωση κατά

Η ΝΔ πρωτοστατεί στη νέα μεταπολίτευση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην έναρξη του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Κάνοντας έναν απολογισμό από τότε που εξελέγη πρόεδρος ανέφερε ότι η ΝΔ, συντονιζόμενη με την γενικότερη πορεία για την ανασυγκρότηση του τόπου, «έκανε την αυτοκριτική της, αναδιοργανώθηκε, ανοίχτηκε στην κοινωνική βάση, πέτυχε ανανέωση κατά 80% του στελεχικού της δυναμικού, ανασυγκροτείται ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά και γίνεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της Κεντροδεξιάς, ανοιχτό στην κοινωνία με διαδραστικό χαρακτήρα».

Ακολούθως είπε μετ’ επιτάσεως: «Τέρμα στην εσωστρέφεια. Τέρμα τα φέουδα, τα βιλαέτια, οι προσωπικοί μηχανισμοί, τα παλαιοκομματικά παιχνίδια. Καθήκον του κόμματος και όλων των στελεχών του είναι να βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του, να τον εκφράζουν και να προτείνουν λύσει στη δύσκολη καθημερινότητά του».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην υπογραφή του Μνημονίου είπε ότι διαφοροποίηση της ΝΔ και η καταψήφισή του θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Αντίθετα, είπε, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, γιατί είναι ταυτισμένο με το ίδιο το σύστημα, και η Αριστερά είναι μέρος του προβλήματος.

Υποστηρίζοντας την πολιτική του, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «το μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα, αλλά την βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ΝΔ χαράσσει στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και τη χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα επτά θανάσιμα ελαττώματα του συστήματος που καταρρέει: «Κρατισμός, λαϊκισμός, ηγεμονία αριστερόστροφων ιδεών, υποβάθμιση δημοσίου συμφέροντος, κάλπικη ευημερία με δανεικά, έκπτωση αξιών και προτύπων».

Η νέα μεταπολίτευση καλύπτει τα τέσσερα μεγάλα ελλείμματα, ανταγωνιστικότητας, δημοκρατίας, ασφάλειας και παιδείας, τόνισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ακόμη ότι το κόμμα αποκτά νέο σπίτι, στο οποίο θα μεταφερθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς είπε πως «όταν όλα θα κλυδωνίζονται, η ΝΔ θα μένει όρθια και θα προσφέρει τις λύσεις και τη διέξοδο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk