BHMAτοδότηs

Μια έκπληξη επιφύλαξε ο κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο) στους υπουργούς του. Μπαίνοντας στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός έδωσε σε όλους ένα κείμενο τεσσάρων σελίδων με τίτλο «Regulate Global Finance Νow» («Ρυθμίστε τώρα τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο»). Συνεργάτης μου έψαξε και έμαθε ότι το κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα www.europeansforfinancialreform.org. Πρόκειται για ιστοσελίδα που υποστηρίζει την επιβολή κανόνων ελέγχου στον χρηματοοικονομικό …

Μια έκπληξη επιφύλαξε ο κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο) στους υπουργούς του. Μπαίνοντας στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός έδωσε σε όλους ένα κείμενο τεσσάρων σελίδων με τίτλο «Regulate Global Finance Νow» («Ρυθμίστε τώρα τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο»). Συνεργάτης μου έψαξε και έμαθε ότι το κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα www.europeansforfinancialreform.org.

Πρόκειται για ιστοσελίδα που υποστηρίζει την επιβολή κανόνων ελέγχου στον χρηματοοικονομικό κλάδο και η οποία υποστηρίζεται από τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικαλιστικών Ενώσεων (Confederation of Εuropean Τrade Unions), τη Solidar, (Ενωση Ευρωπαϊκών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) και άλλους διεθνείς φορείς.

Μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα προτρέπει τους επισκέπτες της να στείλουν μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας Τwitter στον πρωθυπουργό του Καναδά κ. Στίβεν Χάρπερ ο οποίος είναι ο οικοδεσπότης της τρέχουσας συνόδου του G20. Δεν ξέρω αν οι υπουργοί μας θα στείλουν μήνυμα στον κ. Χάρπερ. Το βέβαιο είναι ότι αν το κάνουν θα ενισχύσουν την ήδη μεγάλη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

***

Μόλις άρχισε να μιλάει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η κυρία Λούκα Κατσέλη σηκώθηκε από τη θέση της και έφυγε από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι υπόλοιποι υπουργοί ερμήνευσαν την αποχώρηση ως «νέο επεισόδιο» στις σχέσεις της υπουργού με τον υπουργό. Στην πραγματικότητα η Λούκα βγήκε για να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα. Το τηλεφώνημα κράτησε αρκετά αφού όταν επέστρεψε μιλούσε η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Δεν πιστεύω πάντως ότι στενοχωρήθηκε που έχασε την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών.

***

Η κυβερνητική νευρικότητα για το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό έχει την εξήγησή της. Πληροφοριοδότης μου με ενημερώνει ότι το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, δηλαδή ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης και ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Ν. Αθανασάκης , έχει στα χέρια του μυστικές δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν τη μεγάλη δυσφορία των πολιτών για τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Μου λένε ότι σύμφωνα με τις μυστικές μετρήσεις τη χειρότερη υποδοχή από την κοινή γνώμη είχε το προτεινόμενο μέτρο περί μηνιαίας αμοιβής ύψους… 592 ευρώ για εργαζομένους κάτω των 25 ετών.

«Πριν από 8 μήνες μιλούσαμε για τη γενιά των 700 ευρώ για να περάσουμε τώρα στη… γενιά των 600» λένε σκυθρωπά κάποιοι κυβερνητικοί. Δυστυχώς όμως οι οκτώ μήνες (με τόσες ανατροπές που έχουν συμβεί) αρχίζουν να μοιάζουν με οκτώ χρόνια.

***

Παραμονές συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοργάνωσε χθες το 1ο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού (για να τονιστεί, προφανώς, ο ενισχυμένος ελληνοκεντρισμός της «νέας» Νέας Δημοκρατίας).

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ένας φίλος του κ. Αντ. Σαμαρά από τα φοιτητικά του χρόνια στη Βοστώνη, ο κ. Γιάνναρος. Ο κ. Γιάνναρος μίλησε για τον πρόεδρο και θυμήθηκε ότι ο φοιτητής Αντώνης πήγαινε στην κάβα που διατηρούσε ο πατέρας Γιάνναρος για να αγοράσει κρασί για τα φοιτητικά πάρτι που διοργάνωνε με τον σημερινό πρωθυπουργό (και τότε, roommate, δηλαδή συγκάτοικο στην φοιτητική εστία) κ. Γ. Παπανδρέου. Κατόπιν τούτου, δεν θα με εκπλήξει αν ο κ. Γιάνναρος μιλήσει και σε συνέδριο του ΠαΣοΚ.

***

Οπως είχα γράψει πρώτος την περασμένη Κυριακή η Νέα Δημοκρατία, μια που δεν αλλάζει όνομα, αποφάσισε να αλλάξει γραφεία. Και ότι θα ανακοινώσει τη «μεγάλη αλλαγή» λίγο πριν από το συνέδριο. Πράγματι, όπως γνωστοποιήθηκε χθες, η Νέα Δημοκρατία θα μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο σε κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού, πάνω από το πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών Saturn. Και ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα ανέκδοτα: «Από εδώ και πέρα θα μιλάμε για πληροφορίες από “κύκλους της Συγγρού” ή για “νυχτερινή σύσκεψη στη Συγγρού”» λένε μεταξύ τους στελέχη του κόμματος.

Την πιο… δηλητηριώδη επίθεση στη ΝΔ όμως έκανε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης: «Η ΝΔ μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξε να μετακομίσει σε έναν δρόμο που ανταποκρίνεται στην πολιτική της» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: «Τη λεωφόρο Συγγρού, δρόμο μεταχειρισμένων οχημάτων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk