Σύντομα διεθνή

* Facebook: Στην Κίνα, στη Ρωσία και στην Ιαπωνία στρέφεται η επιχείρηση που διαχειρίζεται τη γνωστή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για την επόμενη αναπτυξιακή φάση της καθώς και αυτή αντιμετωπίζει κατάσταση στασιμότητας. Οπως ανέφερε ο κ. Μark Ζuckerberg, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, δήλωσε πως με περίπου 500 εκατομμύρια μέλη είναι σχεδόν αδύνατον να διατηρηθεί η εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία του. Ο κ. Ζuckerberg δήλωσε πως το Facebook στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στην οργανική του ανάπτυξη και πως σύντομα θα κάνει τις πρώτες στρατηγικές τοπικές κινήσεις σε τέσσερις χώρες όπου δεν κατέχει ηγετική θέση, όπως Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα και Ν.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Facebook: Στην Κίνα, στη Ρωσία και στην Ιαπωνία στρέφεται η επιχείρηση που διαχειρίζεται τη γνωστή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για την επόμενη αναπτυξιακή φάση της καθώς και αυτή αντιμετωπίζει κατάσταση στασιμότητας. Οπως ανέφερε ο κ. Μark Ζuckerberg, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, δήλωσε πως με περίπου 500 εκατομμύρια μέλη είναι σχεδόν αδύνατον να διατηρηθεί η εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία του. Ο κ. Ζuckerberg δήλωσε πως το Facebook στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στην οργανική του ανάπτυξη και πως σύντομα θα κάνει τις πρώτες στρατηγικές τοπικές κινήσεις σε τέσσερις χώρες όπου δεν κατέχει ηγετική θέση, όπως Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα και Ν. Κορέα, με στόχο να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο μέλη.

* ΑΧΑ SΑ: Συμφώνησε να προχωρήσει στην πώληση μέρους των δραστηριοτήτων της στη βρετανική εταιρεία Resolution ltd αντί 2,75 δισ. στερλινών (4,1 δισ. δολάρια) η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ασφαλιστική εταιρεία. Η Αxa θα δώσει προς εξαγορά τμήμα των δραστηριοτήτων της που αφορούν τον κλάδο ζωής, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου υγείας. Στη Βρετανία η Αxa σύμφωνα με τη διοίκησή της θα επικεντρωθεί στον κλάδο διαχείρισης υγείας όπου θεωρείται από τις ηγετικές παρουσίες στη συγκεκριμένη αγορά.

* Google: Πολύ σημαντική νίκη εξασφάλισε ο κολοσσός του Ιnternet καθώς δικαστήριο απέρριψε την αγωγή 1 δισ. δολαρίων της Viacom, η οποία κατηγορούσε την Google ότι, χωρίς άδεια, επιτρέπει πρόσβαση σε υλικό με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα στην υπηρεσία ΥouΤube. Συγκεκριμένα η Viacom εγκαλούσε την Google για «μαζική καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων από πρόθεση». Το αρμόδιο όμως δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε ότι η Google και το ΥouΤube δεν μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι απλώς και μόνο επειδή υφίσταται μια «γενική άποψη» ότι τα video που προβάλλονται στην υπηρεσία μπορεί να είναι παράνομα. Ο κολοσσός των μίντια Viacom ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης.

* Αabar Ιnvestment: Στην εξαγορά του 4,99% της ιταλικής τράπεζας UniCredit προχώρησε η Αabar Ιnvestment, επενδυτική εταιρεία του Αμπου Ντάμπι, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της. Ο επικεφαλής της Αabar κ. Μohamed Βadawy Αl-Ηusseiny δήλωσε ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος ενδιαφέρει εξαιρετικά την εταιρεία, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την απόφασή της να προχωρήσει στην εξαγορά του εν λόγω ποσοστού της ιταλικής τράπεζας που αποτιμάται σε 1,84 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk