Αυστηρότερες οι ποινές για νοθεία στα καύσιμα

Αυστηρότερο γίνεται το πλαίσιο τιμωρίας για νοθεία στα καύσιμα, ενώ διευκολύνεται η σφράγιση εγκαταστάσεων για υπότροπους παραβάτες. Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη χθες, τα πρόστιμα για νοθεία καυσίμων επιβάλλονται βάσει του ποσοστού επί τοις εκατό της ανάμειξης του καυσίμου με άλλο καύσιμο. Επίσης θα υπάρχει αναλογικότητα των προστίμων βάσει της κατηγορίας της επιχείρησης (εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών, πρατήριο υγρών καυσίμων) ενώ για περιπτώσεις ανάμειξης με προϊόντα παράνομης διακίνησης τα πρόστιμα είναι αυξημένα.

Αυστηρότερες  οι ποινές  για νοθεία  στα καύσιμα | tovima.gr

Αυστηρότερο γίνεται το πλαίσιο τιμωρίας για νοθεία στα καύσιμα, ενώ διευκολύνεται η σφράγιση εγκαταστάσεων για υπότροπους παραβάτες.

Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη χθες, τα πρόστιμα για νοθεία καυσίμων επιβάλλονται βάσει του ποσοστού επί τοις εκατό της ανάμειξης του καυσίμου με άλλο καύσιμο. Επίσης θα υπάρχει αναλογικότητα των προστίμων βάσει της κατηγορίας της επιχείρησης (εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών, πρατήριο υγρών καυσίμων) ενώ για περιπτώσεις ανάμειξης με προϊόντα παράνομης διακίνησης τα πρόστιμα είναι αυξημένα.

Στην απόφαση προσδιορίζονται ανά κατηγορία τα όρια των προστίμων, που κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ, ενώ περιγράφονται οι διαδικασίες με τις οποίες αντιμετωπίζονται αυστηρά όλες οι περιπτώσεις κατ΄ εξακολούθηση παραβατικής συμπεριφοράς στον τομέα της διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων, με την παροχή ακόμη και της δυνατότητας σφράγισης εγκαταστάσεων.

Τέλος εξειδικεύονται οι διαδικασίες μετά τη σφράγιση των εγκαταστάσεων, στην οποία προβαίνουν τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμου (ΚΕΔΑΚ) με αιτιολογημένη απόφασή τους που λαμβάνεται επί τόπου, στην απομάκρυνση των αποθηκευμένων προϊόντων από την εγκατάσταση που σφραγίζεται και στη συνδρομή της Αστυνομίας.

Η δυνατότητα προσωρινής σφράγισης των εγκαταστάσεων στις οποίες διαπιστώνονται παραβάσεις καθ΄ υποτροπή, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και θα περιορίσει σημαντικά το ενδεχόμενο διοχέτευσης στην αγορά νοθευμένων προϊόντων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk